Севернокорейският лидер Ким Чен Ун пристигна в Пекин по покана

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун пристигна в Пекин по покана
Коментари Харесай

Ким пристигна с бронирания си влак в Пекин навръх рождения си ден

Севернокорейският водач Ким Чен Ун дойде в Пекин по покана на ръководителя на Китай Си Дзинпин, предадоха осведомителните организации.

Брониран трен, какъвто употребява Ким Чен-ун, дойде в Пекин, откакто бе обявено, че севернокорейският водач стартира четиридневно посещаване в Китай, съобщи Асошиейтедпрес. Влакът спря на северната железопътна гара, където имаше ситуирани служители на реда и паравоенни елементи. Дълга автоколона, с каквато пътуват държавни ръководители, потегли от гарата малко след идването на влака, с който се счита, че е дошъл севернокорейският водач.

Севернокорейският водач потегли за Китай с частния си трен през вчерашния ден следобяд, съпроводен от брачната половинка си и висши севернокорейски политици, в това число заместник-председателя на Корейската трудова партия Ким Йон-чхол Ким Йон-чхол и външния министър И Йон-хо. Китайската организация Синхуа удостовери, че визитата е по покана на президента на Китай и ще продължи до четвъртък.

Миналата година Ким отиде три пъти в Китай преди и след срещите си на върха с президентите на Съединени американски щати и Южна Корея.

Севернокорейският водач е в Китай, с цел да си подсигурява поддръжката на Пекин преди възможна среща с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, считат специалисти от Китай, говорили през днешния ден пред китайския в. " Глобал таймс ", съобщи ТАСС.

Плановете за втора среща на върха сред Ким и Тръмп ще е постигането на съглашение за нуклеарно обезоръжаване на Корейския полуостров. Преди броени дни Ким предизвести обаче, че може да поеме по различен път, в случай че Съединени американски щати не облекчат глобите и натиска върху изолираната му страна.

" Ким желае да подсети на администрацията на Тръмп, че има дипломатически и стопански варианти оттатък това, което Вашингтон и Сеул могат да предложат ", съобщи пред Ройтерс специалистът по защита Хари Казианис от мозъчния концерн " Център за народен интерес ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР