Севернокорейският лидер Ким Чен-ун пристигна с влак в далечния изток

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун пристигна с влак в далечния изток
Коментари Харесай

Ким Чен-ун в Русия за първа среща с Путин

Севернокорейският водач Ким Чен-ун дойде с трен в далечния изток на Русия за първа среща с съветския държавен глава Владимир Путин, съобщи Би Би Си. Бронираният му трен е дошъл на гарата във Владивосток, където бе посрещнат с самун и сол, боен оркестър и почетен часовой.

На срещата с Путин на следващия ден ще бъде подложен въпросът за нуклеарния проблем на Корейския полуостров, заяви Кремъл. Ким ще търси поддръжка и след неуспеха на договарянията със Съединени американски щати, считат анализатори, представени от Би Би Си.

" Нося в Русия топлите поздрави на нашия народ и, както към този момент споделих, уповавам се визитата да бъде сполучливо и потребно ", сподели Ким пред съветския канал " Русия 24 ".

" Надявам се диалозите да бъдат сполучливи и потребни. Надявам се да можем да обсъдим съответни въпроси за мирните договаряния на Корейския полуостров и нашите двустранни връзки. Надявам се в диалозите с уважаемия президент Путин да имам опция да обсъдя съответно проблемите, свързани със обстановката на Корейския полуостров и развиването на двустранните връзки ", съобщи Ким Чен-ун.

Това е първата аудиенция на севернокорейски държавен началник в Русия от 2011 година, когато на посещаване бе бащата на настоящия водач, Ким Чен-ир, напомня Асошиейтед прес.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР