Севернокорейският лидер Ким Чен-ун прие в Пхенян руския министър на

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун прие в Пхенян руския министър на
Коментари Харесай

Сергей Лавров се срещна с Ким Чен-ун и го покани в Русия

Севернокорейският водач Ким Чен-ун одобри в Пхенян съветския министър на външните работи Сергей Лавров. Това заяви съветското министерство на външните работи, представено от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Първият посланик на Москва дойде в Северна Корея за диалози за обстановката на Корейския полуостров. " Днес министърът на външните работи на Русия направи публична аудиенция в КНДР и беше признат от ръководителя на Държавния съвет на КНДР Ким Чен-ун ", съобщи министерството.

Лавров е първият руснак, който се среща със настоящия водач на КНДР. Срещата се е състояла в резиденцията за почетни посетители Пекуауон. " Дори и преди този момент някой руснак да е виждал Ким Чен-ун, това беше първата среща с него лице в лице ", сподели източник от съветската делегация.

В диалозите на Лавров със севернокорейския му сътрудник И Йон-хо са разисквани положението и вероятностите на по-нататъшното развиване на другарските връзки и съдействието сред Русия и КНДР и 70-годишнината от установяването на дипломатически връзки сред двете страни, която се навършва тази година, се споделя в известието на съветското министерство.

" Имаше съответен продан на отзиви за обстановката към Корейския полуостров с акцент координацията на напъните да бъде задълбочена в полза на политическото и дипломатическо споразумяване на всички проблеми ", добавя ведомството.

" Ройтерс " показва, че Лавров е поканил Ким Чен-ун в Русия и е подкрепил мира и напредъка на Корейския полуостров.

Посещението на Лавров идва преди възможната среща сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и севернокорейския водач идващия месец.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР