Севернокорейският лидер Ким Чен-ун предупреди отново, че при заплаха КНДР

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун предупреди отново, че при заплаха КНДР
Коментари Харесай

Ким Чен-ун предупреди, че Северна Корея може да нанесе превантивен ядрен удар

Севернокорейският водач Ким Чен-ун предизвести още веднъж, че при опасност КНДР може да употребява превантивно нуклеарното си оръжие. Той също по този начин похвали висшия команден състав на армията за организацията на военния церемониал в Пхенян при започване на седмицата, съобщи Асошиейтед прес.

Ким изрази "категоричната си воля " да продължи да развива своята въоръжена с нуклеарно оръжие войска по този начин, че тя да може, в случай че е належащо, "превантивно и изцяло да възпре и осуети всевъзможни рискови опити и заплашителни ходове, в това число непрекъснато изострящите се нуклеарни закани от страна на враждебни сили ", се споделя в известие на формалната Корейска централна телеграфна организация (КЦТА).

КЦТА уточни, че Ким е извикал военните си, с цел да ги похвали за свършената от тях работа по парада в понеделник, на който Северна Корея сподели най-големите оръжия от военната си нуклеарна стратегия, в това число междуконтинентални балистични ракети, способни да доближат континенталната част на Съединени американски щати, както и редица ракети с по-малък обхват, които стават все по-голяма опасност за Южна Корея и Япония. КЦТА не посочи по кое време се е състояла срещата.

Парадът по случай 90-годишнината от основаването на севернокорейската войска се състоя в миг, когато Ким реши да възобнови нуклеарната си политика, чиято цел е да накара Съединени американски щати да се примирят, че страната му е нуклеарна мощ, и да анулират тежките стопански наказания. Пред хиляди бойци и фенове, мобилизирани за събитието, Ким даде обещание, че ще развива нуклеарните си сили "възможно най-ускорено ", и заплаши, че ще ги употребява, в случай че бъде провокиран. Той сподели, че в обстановки, при които "фундаментални ползи " на Северна Корея, са застрашени извън, задачата на нуклеарните му оръжия в никакъв случай няма да се сведе единствено до това да "служат като средство за въздържане на война ". Ким обаче не посочи кои обстановки има поради.

Само от началото на тази година Северна Корея е направила 13 ракетни тествания, в това число първото от 2017 година тестване на междуконтинентална балистична ракета. Ким се пробва да се възползва от удобната среда, с цел да продължи с развиването на оръжейната си стратегия, до момента в който Съветът за сигурност на Организация на обединените нации остава разграничен и на процедура неподвижен поради войната на Русия в Украйна, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР