Севернокорейският лидер Ким Чен-ун предупреди, че на бюрото му вече

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун предупреди, че на бюрото му вече
Коментари Харесай

Ким Чен-ун: Имам ядрено копче на бюрото

Севернокорейският водач Ким Чен-ун предизвести, че на бюрото му към този момент има нуклеарно копче. Той съобщи това по време на новогодишното си послание към жителите на КНДР.

„ Не застрашавам, само че би трябвало да се знае ясно, че нуклеарното копче е на бюрото ми “, сподели Ким.

Съединени американски щати отстъпи пред КНДР, Пхенян със опасност: Ще изпитате болежка

Когато Съединени американски щати изравни Северна Корея със земята

Ким Чен-ун устрои тържество за нуклеарните учени

Според по този начин ще възпре Съединени американски щати в техния блян да стартират война с КНДР. А в случай че Пхенян самичък вземе решение да нанесе нуклеарен удар, то в зоната на проваляне ще се окаже цялата американска територия.

Ким също по този начин разгласи, че е завършило основаването на националните нуклеарни сили.

Той високо оцени триумфите в развиването на ракетната стратегия и даде обещание, че скоро ще има нов тест с междуконтинентална балистична ракета.

Освен това, севернокорейския водач се оплака от повишения напън върху неговата страна, само че прикани за ускорение на производството на нуклеарни бойни глави и балистични ракети.

Ситуацията на Корейския полуостров се изостри през 2017 година, откакто КНДР организира серия от ракетни тествания, а също по този начин нуклеарно тестване. Много страни осъдиха дейностите на Пхенян, а Съветът за сигурност на Организация на обединените нации вкара строги наказания против страната.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР