Севернокорейският лидер Ким Чен-ун обяви победа над коронавируса в страната

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун обяви победа над коронавируса в страната
Коментари Харесай

Северна Корея обяви победа над ковид, обвини Сеул за вируса

Севернокорейският водач Ким Чен-ун разгласи победа над ковид в страната си, оповестиха организациите, като се позоваха на формалната Корейска централна телеграфна организация (КЦТА).

" Той тържествено разгласи победа в извънредно изключителната противоепидемична акция по унищожаването на новия ковид ", показва КЦТА.

Ким разгласи новината на съвещание, отдадено на противоепидемичните ограничения.

Същевременно сестрата на Ким, Ким Йо-чен, съобщи на същото съвещание, че самият севернокорейски водач също е имал признаци на тресчица, и добави, че епидемията е избухнала поради популяризирани от Южна Корея пропагандни листовки против Севера, предупреждавайки, че в отговор на това ще бъдат подхванати " смъртоносни ответни дейности ", уточни КЦТА.

" Дори и тежко болен с висока температура, той не можеше и за минута да легне, тъй като мислеше непрестанно за народа, за който той трябваше да се грижи до дъно във войната против епидемията ", сподели тя в похвална тирада към брат си за неговите старания.

Северна Корея в никакъв случай не е обявявала какъв брой доказани случая на вируса е разкрила, само че на 29 юли тя спря да оповестява за нови хипотетични случаи на зараза, които в Северна Корея се назовават с понятието " случаи със признаци на тресчица ". Международни филантропични организации оповестяват, че КНДР разполага с лимитирани благоприятни условия за тестване.

Ким съобщи, че макар анулацията на по този начин наречените оптимални противоепидемични ограничения Северна Корея би трябвало да продължи да поддържа " здрава като стомана бариера против епидемията и да усили работата по противодействието ѝ, до момента в който не завърши международната здравна рецесия ", се споделя в известието на КЦТА.

Пикът в оповестявания всекидневно брой на хора със признаци на тресчица беше доближат на 15 май, когато те бяха над 392 920, което накара здравни специалисти да предупредят за заплаха от неизбежна рецесия в Северна Корея.

При отсъствието на самостоятелни данни за ситуацията Световната здравна организация предишния месец се усъмни в изказванията на Пхенян и изрази мнение, че ситуацията в КНДР се утежнява, а не се усъвършенства.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР