Севернокорейският лидер Ким Чен-ун обяви победа над коронавируса в страната

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун обяви победа над коронавируса в страната
Коментари Харесай

Сестрата на Ким Чен-ун призна: Ковид едва не уби брат ми

Севернокорейският водач Ким Чен-ун разгласи победа над ковид в страната си, оповестиха организациите, като се позоваха на формалната Корейска централна телеграфна организация (КЦТА). " Той тържествено разгласи победа в извънредно изключителната противоепидемична акция по унищожаването на новия ковид ", показва КЦТА. Ким разгласи новината на съвещание, отдадено на противоепидемичните ограничения.

Севернокорейският водач Ким Чен-ун разгласи победа в борбата с ковид в Корейската народнодемократична република и подреди въведените през май противоепидмични ограничения да бъдат анулирани, оповестиха организациите, като се позоваха на формалната Корейска централна телеграфна организация (КЦТА).

Северна Корея в никакъв случай не е обявявала какъв брой доказани случая на вируса е разкрила, само че на 29 юли тя спря да оповестява за нови хипотетични случаи на зараза, които в Северна Корея се назовават с понятието " случаи със признаци на тресчица ". Международни филантропични организации оповестяват, че КНДР разполага с лимитирани благоприятни условия за тестване.

Ким съобщи, че макар анулацията на по този начин наречените оптимални противоепидемични ограничения Северна Корея би трябвало да продължи да поддържа " здрава като стомана бариера против епидемията и да усили работата по противодействието ѝ, до момента в който не завърши международната здравна рецесия ", се споделя в известието на КЦТА.



Сестрата на Ким Чен-ун - Ким Йо-чен към този момент е най-довереният човек до севернокорейския деспот

Същевременно сестрата на Ким, Ким Йо-чен, съобщи на същото съвещание, че самият севернокорейски водач също е имал признаци на тресчица, и добави, че епидемията е избухнала поради популяризирани от Южна Корея пропагандни листовки против Севера, предупреждавайки, че в отговор на това ще бъдат подхванати " смъртоносни ответни дейности ", уточни КЦТА.

" Дори и тежко болен с висока температура, той не можеше и за минута да легне, тъй като мислеше непрестанно за народа, за който той трябваше да се грижи до дъно във войната против епидемията ", сподели тя в похвална тирада към брат си за неговите старания.

" Неоспорим факт е, че един човек или един предмет, инфектиран с вируса, единствено за момент може да болести доста други хора и да провокира огромна рецесия. Като изхождаме от това, стигаме до извода, че повече не можем да не виждаме непрестанния поток от отпадъци от Южна Корея. Това е просто неетично закононарушение. Важното е, че южнокорейските марионетки не престават да хвърлят листовки и мръсни предмети на наша територия ", добави сестрата на Ким Чен-ун.

Според анализатори макар че властническата Северна Корея е употребила пандемията за усилване на контрола върху обществото, оповестяването на успеха над вируса може да е въведения към възобновяване на търговията, за която затварянето на държавните граници и другите ограничаващи ограничения бяха спънка.

Наблюдатели показаха мнение и че това може да проправи пътя за осъществяването на първото от 2017 година тестване на нуклеарно оръжие от Пхенян.

Официалният брой на умрелите в КНДР е 74 души, което е " невиждано знамение " спрямо другите страни, уточни КЦТА, като се базира на различен представител на управляващите.



Пикът в оповестявания всекидневно брой на хора със признаци на тресчица беше доближат на 15 май, когато те бяха над 392 920, което накара здравни специалисти да предупредят за заплаха от неизбежна рецесия в Северна Корея.

При отсъствието на самостоятелни данни за ситуацията Световната здравна организация предишния месец се усъмни в изказванията на Пхенян и изрази мнение, че ситуацията в КНДР се утежнява, а не се усъвършенства.

Пхенян афишира победа и в случай че не е известно в Северна Корея да е започвала каквато и да било имунизационна акция, означават организациите. КНДР разгласи, че вместо това залага на локдауни, локални способи за лекуване и на по думите на Ким " преимуществата на социалистическата система от корейски вид ".

Северна Корея съобщи, че измежду ограниченията, които ползва, са засилени медицински прегледи в цялата страна и всекидневно проучване с Пи Си Ар проби на проби от вода, взети от пограничните региони.

КНДР разгласи и че създава нови, по-ефикасни способи за разкриване на вируса и разновидностите му, както и на други заразни заболявания като маймунската шарка.

Същвременно южнокорейското министерство на националното обединяване, което се занимава с междукорейските каузи, изрази страдание, откакто политически авторитетната сестра на севернокорейския водач Ким Чен-ун, Ким Йо-чен, разгласи, че епидемията от коронавирус в КНДР е породена от южнокорейски листовки, оповестиха организациите

" Изразяваме мощното си страдание от неведнъж отправяните от Северна Корея безпочвени изказвания за пътя на коронавирус и за мощно неуважителните и заплашителни изявления от нейна страна ", съобщи министерството.

Южнокорейски боен представител съобщи, че армията поддържа непрекъсната подготвеност и е готова за " разнообразни типове " провокации от страна на КНДР.

Войнственото говорене на Ким Йо-чен е тревожно, тъй като демонстрира, че тя ще опита да упрекна Южна Корея за всякакво обновяване на епидемията от КОВИД-19 и се пробва да оправдае идната военна провокация на Северна Корея, сподели пред Асошиейтед прес Лайф-Ерик Ийзли, професор в Университета " Ихва " в Сеул.

Външни специалисти допускат, че вирусът се популяризирал в Северна Корея, откакто през януари тя за малко отвори границата си с Китай за товарен трафик, и че разпространяването му се е засилило след военния церемониал и други огромни събития в Пхенян през април.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР