Севернокорейският лидер Ким Чен-ун обяви победа над коронавируса в страната

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун обяви победа над коронавируса в страната
Коментари Харесай

Северна Корея обяви победа над коронавируса и обвини Сеул за епидемията

Севернокорейският водач Ким Чен-ун разгласи победа над ковид в страната си, оповестиха организациите, като се позоваха на формалната Корейска централна телеграфна организация (КЦТА).

Севернокорейският водач Ким Чен-ун разгласи победа в борбата с ковид в Корейската народнодемократична република и подреди въведените през май противоепидмични ограничения да бъдат анулирани, оповестиха организациите, като се позоваха на формалната Корейска централна телеграфна организация (КЦТА).

" Той тържествено разгласи победа в извънредно изключителната противоепидемична акция по унищожаването на новия ковид ", показва КЦТА.
Ким разгласи новината на съвещание, отдадено на противоепидемичните ограничения.

Северна Корея в никакъв случай не е обявявала какъв брой доказани случая на вируса е разкрила , само че на 29 юли тя спря да оповестява за нови хипотетични случаи на зараза, които в Северна Корея се назовават с понятието " случаи със признаци на тресчица ". Международни филантропични организации оповестяват, че КНДР разполага с лимитирани благоприятни условия за тестване.

Ким съобщи, че макар анулацията на по този начин наречените оптимални противоепидемични ограничения Северна Корея би трябвало да продължи да поддържа " здрава като стомана бариера против епидемията и да усили работата по противодействието ѝ, до момента в който не завърши международната здравна рецесия ", се споделя в известието на КЦТА.

Същевременно сестрата на Ким, Ким Йо-чен, съобщи на същото съвещание, че самият севернокорейски водач също е имал признаци на тресчица , и добави, че епидемията е избухнала поради популяризирани от Южна Корея пропагандни листовки против Севера, предупреждавайки, че в отговор на това ще бъдат подхванати " смъртоносни ответни дейности " , уточни КЦТА.

" Дори и тежко болен с висока температура, той не можеше и за минута да легне, тъй като мислеше непрестанно за народа , за който той трябваше да се грижи до дъно във войната против епидемията ", сподели тя в похвална тирада към брат си за неговите старания.

Според анализатори макар че властническата Северна Корея е употребила пандемията за усилване на контрола върху обществото, оповестяването на успеха над вируса може да е въведения към възобновяване на търговията, за която затварянето на държавните граници и другите ограничаващи ограничения бяха спънка.

Наблюдатели показаха мнение и че това може да проправи пътя за осъществяването на първото от 2017 година тестване на нуклеарно оръжие от Пхенян.

Официалният брой на умрелите в КНДР е 74 души, което е " невиждано знамение " спрямо другите страни , уточни КЦТА, като се базира на различен представител на управляващите.

Пикът в оповестявания всекидневно брой на хора със признаци на тресчица беше доближат на 15 май, когато те бяха над 392 920 , което накара здравни специалисти да предупредят за заплаха от неизбежна рецесия в Северна Корея.

При отсъствието на самостоятелни данни за ситуацията Световната здравна организация предишния месец се усъмни в изказванията на Пхенян и изрази мнение, че ситуацията в КНДР се утежнява, а не се усъвършенства.

Пхенян афишира победа и в случай че не е известно в Северна Корея да е започвала каквато и да било имунизационна акция , означават организациите. КНДР разгласи, че вместо това залага на локдауни, локални способи за лекуване и на по думите на Ким " преимуществата на социалистическата система от корейски вид ".

Северна Корея съобщи, че измежду ограниченията, които ползва, са засилени медицински прегледи в цялата страна и всекидневно проучване с Пи Си Ар проби на проби от вода, взети от пограничните региони.

КНДР разгласи и че създава нови, по-ефикасни способи за разкриване на вируса и разновидностите му, както и на други заразни заболявания като маймунската шарка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР