Севернокорейският лидер Ким Чен Ун обеща да осигури на страната

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун обеща да осигури на страната
Коментари Харесай

Ким Чен Ун ще се бори срещу империалистите със „страховита” армия

Севернокорейският водач Ким Чен Ун даде обещание да обезпечи на страната си " страховита " и неудържима военна мощност, оповестиха през днешния ден държавните медии, броени дни след сполучливото изстрелване на най-мощната ракета на Пхенян до момента, съобщи Франс прес, заяви Българска телеграфна агенция.

На 25 март Северна Корея извърши тестване на междуконтинентална балистична ракета с огромен обхват (ICBM), първото от 2017 година " Хвасон " -17 беше показана за първи път през ноември 2020 година и бе наречена от анализаторите " ракета-чудовище ". " Страната може да възпира и управлява всички закани и всяко изнудване от страна на империалистите единствено когато има страховити ударни средства и съкрушителна мощност ", е декларирал пред чиновници, взели участие в тестването, Ким Чен Ун, представен от севернокорейската осведомителна организация КЦТА.

" Ще продължим да следваме нашата цел за подсилване на националните отбранителни качества, за създаване на по-мощни ударни средства, с които да въоръжим нашата национална войска ", е споделил още севернокорейският началник. Изстреляната предходната седмица ракета наподобява е минала по-голямо разстояние и е летяла по-високо от предходните междуконтинентални балистични ракети, изпитвани до момента от Северна Корея, надхвърляйки индикаторите даже на ракета, проектирана да доближи и порази всяка част от територия на Съединени американски щати.

Според анализатори това сполучливо изстрелване евентуално е засилило убедеността на водача, че страната му е на прав път за продобиване на превес в нуклеарното въздържане. Те считат също, че той ще продължи да изпитва мощни оръжия. Ядрените опити и тестванията на ракети с огромен обхват бяха прекратени, до момента в който Ким Чен Ун и някогашният американски президент Доналд Тръмп водеха договаряния. След неуспеха на срещата на върха в Ханой през 2019 година дипломатическите контакти сред двете страни изпаднаха в застой. От началото на тази година Пхенян реализира десетина тествания, а изстрелването предходната седмица беляза подновяването на тестванията на ракети с огромен обхват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР