Севернокорейският лидер Ким Чен-ун неотдавна показа дъщеря си публично, като

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун неотдавна показа дъщеря си публично, като
Коментари Харесай

Защо Ким Чен-ун показа дъщеря си

Севернокорейският водач Ким Чен-ун наскоро сподели щерка си обществено, като това евентуално е опит да каже на народа си, че един ден ще бъде завещан от едно от децата си, като това би било третото предаване на властта в Северна Корея от един член на династията Ким на различен, излиза наяве от вчерашно послание на южнокорейската разследваща работа към Народното събрание.

През последните няколко месеца Ким сподели щерка си на три събития: при изстрелването на ракета, на фотосесия с учени от оръжейната индустрия и при негова ревизия на ракетен обект. Държавните медии я назовават " най-обичното дете " на Ким, като това предизвика в чужбина диспути дали не я приготвят за ролята на правоприемник, макар че се допуска, че тя е на 9 или 10 години.
На съвещание при закрити врата на парламентарна комисия Националната разследваща работа съобщи, че с проявлението на щерка си на публични места Ким цели да покаже на севернокорейците, че следва още едно династично заместничество, разкри пред публицисти депутатът Йо Сан-бум, взел участие в съвещанието.

По думите на Йо Националната разследваща работа счита, че обществената поява на дъщерята на Ким - първото показано пред обществеността от децата на Ким - не значи безусловно, че тя ще стане правоприемник на татко си.

Според южнокорейски медии Ким има три деца, които са родени надлежно през 2010 година, 2013 година и 2017 година, като най-голямото от тях е момче, а третото - момиче.
По-рано, когато през ноември Ким за първи път сподели щерка си, разследващата работа съобщи пред депутатите, че тя е второто дете на Ким, споделя се Джу Ае и е на към 10 години. Тогава службата осведоми депутатите, че появяването на детето на обект за изстрелване на ракети наподобява е индикация за желанието на Ким да подсигурява сигурността на бъдещите генерации на Северна Корея на фона на опълчването със Съединени американски щати.

Джу Ае явно е детето на Ким, което някогашната звезда на Ен Би Ей Денис Родман е видял по време на пътуването си до Пхенян през 2013 година След визитата си в Пхенян Родман описа пред английския в. " Гардиън ", че той и Ким са " релаксирали край морето " дружно със фамилията на водача и че той е държал на ръце дъщеричката на Ким, Джу Ае, която тогава била бебе.
Ким Чен-ун, който в понеделник става на 39, е трето потомство от династия Ким, която ръководи Северна Корея от основаването ѝ през 1948 година Той наследи властта от татко си Ким Чен-ир, който умря през декември 2011 година Ким Чен-ир път наследи татко си Ким Ир-сен, създателя на Северна Корея, умрял през 1994 година

На вчерашния брифинг разследващата работа съобщи също, че някогашният външен министър И Йон Хо, който беше зает с изпадналата в застой нуклеарна дипломация със Съединени американски щати, е станал обект на чистка, съобщи Йон Кун-йон, различен народен представител, участвал на съвещанието.

Ако информацията бъде доказана, това ще е най-сериозният подобен случай в Северна Корея от последните години. В по-ранния интервал от ръководството на Ким Чен-ун имаше вълна от изтезания, чистки и отстранявания на високопоставени чиновници, измежду които беше и авторитетният чичо на Ким, като се допуска, че с това Ким опитваше да консолидира властта си.
Според Йон разследващата работа към момента не знае дали И Йон-хо е бил екзекутиран. Според Йо службата не е дала пояснение за какво Ли е бил отхвърлен от служба.

И, който е посланик от кариерата, участваше в нуклеарните срещи с американско присъединяване, на които бяха обсъждани стъпките за денуклеаризацията на Северна Корея, свързани с стопански и други изгоди. След като втората среща на Ким с тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп през февруари 2019 година в Ханой (Виетнам) приключи с неуспех поради разногласия за интернационалните наказания против Пхенян, И свика среднощна конференция и съобщи, че Вашингтон е пропуснал опция, с каквато " към този момент може и да не разполага ".
Южнокорейската разследваща работа в исторически проект не всеки път се оправя добре с следенето на събитията в Северна Корея. Понякога е невероятно да се потвърдят някои информации за потайната и властническа страна.

Японският в. " Йомиури Шимбун " заяви по-рано тази седмица, че се счита, че И е бил екзекутиран през 2022 година Вестникът, като се базира на анонимни източници, осведомени с вътрешните работи в Северна Корея, заяви, че е налице информация, че са били екзекутирани четирима или петима души, свързани със севернокорейското външно министерство. По данни на изданието аргументите за изтезанията не са известни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР