Севернокорейският лидер Ким Чен Ун ще остане в Русия няколко дни

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун неочаквано удължи визитата си в
Коментари Харесай

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун неочаквано удължи визитата си в Русия, където се срещна с президента Владимир Путин за предполагаема сделка за оръжия.

Двойката е обсъдила възможностите за военно сътрудничество в сряда.

Г-н Путин също „с благодарност“ прие поканата от г-н Ким да посети Северна Корея, каза говорител на Кремъл.

Москва купува оръжия за своята война срещу Украйна и всяка помощ би нарушила резолюциите на ООН, предупредиха САЩ.

Г-н Ким беше топло приет от г-н Путин в космическия център Восточний в сряда в Далечния изток на Русия - Север Корейският лидер прекара два дни в пътуване до там в личния си луксозен брониран влак.

Руските държавни медийни кадри показват ухилени двамата лидери, докато се ръкуват, преди г-н Путин лично да бъде придружен Г-н Ким около космическия център.

Те също си размениха подаръци, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Путин подари на Ким ръкавица от скафандър, "който е бил в космоса няколко пъти" и произведена в Русия пушка. Г-н Ким даде на г-н Путин пистолет, произведен в Северна Корея, наред с други подаръци.

Г-н Путин се върна в Москва след срещата на върха, но посещението на г-н Ким ще продължи няколко дни, добави г-н Песков, без да уточнява повече.

Севернокорейският лидер се очакваше да наблюдава изложба на руски военни кораби, както и да посети няколко фабрики и да се отбие в източния град Владивосток на път за дома.

САЩ искат да разговарят със Северна Корея, но не знаят какВътре в луксозния брониран влак на Ким Чен Ун

Срещата в сряда между двата санкционирани режима се проведе в момент, когато отношенията им със Запада са на най-ниското ниво за всички времена.

Двамата лидери обсъдиха военни въпроси и войната в Украйна по време на срещата на върха - което изглежда г-н Ким изразява подкрепа за.

"Русия се издигна в свещена битка за защита на своя суверенитет и сигурност срещу хегемонистичните сили" на Запада, каза г-н Ким, казвайки на г-н Путин, той „винаги ще подкрепя“ решенията му.

Г-н Путин също каза, че ще помогне на Пхенян да разработи сателити, предизвиквайки загриженост в САЩ, че руската помощ със сателитни технологии ще подобряване на севернокорейската ракетна програма.

"Това е доста обезпокоително и потенциално би било в нарушение на множество резолюции на Съвета за сигурност на ООН", за които самата Русия гласува в минало, каза говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър в сряда.

Г-н Путин изглежда призна това, като каза, че има „има определени ограничения“ на военното сътрудничество .

САЩ също предупредиха, че „няма да се поколебаят да предприемат действия“, ако Северна Корея предостави оръжие на Русия, на което Кремъл каза, че интересите на Русия и Северна Корея бяха важни за тях "а не предупрежденията от Вашингтон".

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР