Севернокорейският лидер Ким Чен Ун навърши 40 години без обявени

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун навърши 40 години без обявени
Коментари Харесай

Без публични тържества, когато лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун навърши 40

Севернокорейският водач Ким Чен Ун навърши 40 години без оповестени обществени тържества вкъщи, откакто влезе в новата година с артилерийски залпове в морето, както се зарече да разшири нуклеарния си боеприпас.

Смята се, че откакто пое властта в края на 2011 година, господин Ким, третото потомство от фамилията му, което ръководи Северна Корея, е открил безусловно водачество, сходно на своите прародители.

Но неговият рожден ден към момента не е публично маркиран, за разлика от починалия му татко Ким Чен Ир и дядо му Ким Ир Сен. Техните рождени дни са два от най-големите празници на Севера и се означават с огромни фанфари, акции за преданост и от време на време солидни военни паради.

В понеделник държавната осведомителна организация на Северна Корея разгласява дълга публикация, възхваляваща насоките на господин Ким за огромно строителство планове през последното десетилетие. Също по този начин се оповестява, че господин Ким е посетил плантация за пилета с щерка си предходния ден, само че не се загатва рожденият му ден. <...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР