Севернокорейският лидер Ким Чен-ун нарече разбойнически санкциите, наложени на страната

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун нарече разбойнически санкциите, наложени на страната
Коментари Харесай

Ким Чен-ун: Санкциите срещу Северна Корея са разбойнически

Севернокорейският водач Ким Чен-ун назова " разбойнически " глобите, наложени на страната му от " враждебни сили ". Той съобщи това по време на посещаване на туристическата зона Вонсан-Калма в югоизточната част на КНДР, предадоха Франс прес и ТАСС, цитирайки КЦТА.

Ким сподели, че " грандиозната " строителна акция в крайбрежния туристически регион показва битката на севернокорейския народ против " враждебните сили, които се пробват да го задушат с разбойнически наказания и обсада ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Това е смъртен пердах за отбрана на престижа на партията и плодотворна битка за създаване на щастието на народа ", съобщи той и подреди планът във Вонсан да бъде приключен следващата година, за годишнината от основаването на Корейската трудова партия (10 октомври).

Севернокорейският водач се срещна с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп през юни в Сингапур и пое ангажимент да работи за денуклеаризацията на Корейския полуостров. Пхенян обаче не предприе съответни стъпки за осъществяване на обещанията си и разкритикува " едностранните " претенции на Съединени американски щати и техните " гангстерски способи ", напомня Франс прес.

Вашингтон на собствен ред упорства глобите против КНДР да продължат да работят с цялостна мощ, с цел да бъде тя принудена да се откаже от нуклеарната си и ракетната си стратегия.

Срещу Северна Корея работи най-строгият санкционен режим към този миг в света, отбелязва ТАСС. Той включва финансови наказания, оръжейно ембарго и възбрана за доставка на гориво за ракети. На страната също по този начин й е неразрешено да изнася въглища, желязо, олово и морски артикули.

На 22 декември предходната година Съветът за сигурност на Организация на обединените нации вкара нови ограничавания на доставките на недопечен нефт и нефтени артикули. Освен това бе отправено искане всички страни да изгонят служащите мигранти от Северна Корея в границите на 24 месеца.

Туристическата зона, която се строи във Вонсан, се намира на полуостров Калма, до едноименно летище. През 2016 година на него се състоя интернационален авиационен фестивал, отбелязва ТАСС. На полуострова има плаж, дълъг 4 километра, към който се възнамерява построяването на спомагателна инфраструктура, в това число няколко хотела.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР