Севернокорейският лидер Ким Чен-ун намекна, че през ноември в страната

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун намекна, че през ноември в страната
Коментари Харесай

В Северна Корея май ще се ваксинират срещу COVID-19 - Здраве

Севернокорейският водач Ким Чен-ун загатна, че през ноември в страната може да стартира имунизация против COVID-19, съобщи Ройтерс, цитирайки държавни медии на КНДР.

В речта си, произнесена през вчерашния ден пред Народното събрание, Ким цитира предизвестията на Световната здравна организация, че през зимата коронавирусната зараза още веднъж може да подсети за себе си. " Затова, наред с виновното имунизиране, би трябвало да препоръчаме всички поданици от ноември да носят маски, с цел да защитят здравето си “, сподели той, без да даде детайлности по въпроса.

Северна Корея не е удостоверила, че е употребила някакви антиковидни ваксини, макар че митнически данни демонстрират, че тази година е внесла ваксини от Китай.

Миналия месец Ким разгласи победа над коронавируса и подреди да бъдат анулирани противоепидемичните ограничения, наложени през май. Добави обаче, че страната би трябвало да поддържа " стоманена противоепидемична преграда ".

Северна Корея в никакъв случай не е потвърждавала какъв брой души са се заразили с COVID-19, евентуално тъй като няма средства за всеобщо тестване. Вместо това всекидневно съобщаваше за броя на пациентите с „ тресчица “, чийто сбор е близо 4,77 милиона при население от 25 милиона. От 29 юли не са регистрирани нови случаи. Съобщено бе, че смъртните случаи са общо 74.

Експерти, в това число СЗО, слагат под подозрение тези данни, имайки поради очевидната липса на потенциал за тестване в Северна Корея.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР