Севернокорейският лидер Ким Чен-ун каза днес, че страната му ще

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун каза днес, че страната му ще
Коментари Харесай

КНДР повишава бойната си готовност

Севернокорейският водач Ким Чен-ун сподели през днешния ден, че страната му ще организира повече военни учения и ще увеличи готовността си за война, съобщи Ройтерс, като се базира на държавната осведомителна организация КЦТА.

Ким съобщи това на съвещание на Централния боен комитет на ръководещата Корейска трудова партия. Основна тематика на полемиките бяха " главните военни и политически задания " за тази година и " дълготрайните въпроси " по отношение на построяването на армията.

" Разгледан и разискван беше… въпросът за непрекъснатото (увеличаване) на оперативните и бойни учения на Корейската национална войска, с цел да може да се оправи със обстановката (на терен) и да усъвършенства (способностите си) за водене на война ", се споделя в известието.

Заседанието бе извършено в навечерието на упования на следващия ден боен церемониал във връзка годишнината от основаването на въоръжените сили на Северна Корея, отбелязва Ройтерс.

В четвъртък севернокорейското министерство на външните работи осъди провеждането на взаимни военни учения сред Съединени американски щати и Южна Корея и предизвести, че е достигната " последна алена линия ". Пхенян заплаши, че ще трансформира полуострова в " голям боен боеприпас и още по-критична военна зона ".

Севернокорейското външно министерство осъди и неотдавнашната аудиенция на американския министър на защитата Лойд Остин в Сеул. Пхенян не е заинтригуван от разговор, до момента в който Вашингтон не постави завършек на враждебната си политика, предизвести той.

Във вторник предходната седмица американският министър на защитата и южнокорейският му сътрудник И Джон-суп споделиха, че страните им ще усилят взаимните си военни учения и ще разположат " стратегически активи " като самолетоносачи и бомбардировачи с огромен обхват в отговор на оръжейните разработки на Северна Корея и с цел да предотвратят експлоадирането на война, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР