Севернокорейският лидер Ким Чен Ун иска да бъде продължен климатът

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун иска да бъде продължен климатът
Коментари Харесай

Ким Чен Ун иска да бъде продължен климатът на помирение между двете Кореи

Севернокорейският водач Ким Чен Ун желае да бъде удължен климатът на помиряване и разговорът сред двете Кореи, като изрази удовлетворение от визитата на севернокорейската делегация в Южна Корея във връзка със зимната олимпиада.

Това е първото изказване на Ким Чен Ун по отношение на невижданата аудиенция на делегацията от Пхенян, включваща и неговата сестра, в Южна Корея, означават Ройтерс и Асошиейтед прес.

Според държавната организация на КНДР Ким бил впечатлен от топлото посрещане в Сеул и от отношението, проявено към делегацията. Той дал "важни указания " за ограничения, с които да се поддържа атмосферата на помиряване и разговор, само че без повече детайлности.

Сестрата на Ким Чен Ун - Ким Йо Чен, съобщи в Сеул покана към президента Мун Дже Ин да посети Пхенян в близко време. Мун към този момент не даде отговор на поканата от Пхенян. Той сподели, че двете Кореи би трябвало да основат изискване за среща на своите президенти и прикани за бързо възобновяване на разговора сред Северна Корея и Съединени американски щати.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР