Севернокорейският лидер Ким Чен Ун и кубинският президент Мигел Диас-Канел

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун и кубинският президент Мигел Диас-Канел
Коментари Харесай

Ким Чен Ун и кубинският президент се срещнаха в Пхенян

Севернокорейският водач Ким Чен Ун и кубинският президент Мигел Диас-Канел се споразумяха да уголемяват и укрепват стратегическите си връзки, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки севернокорейски държавни медии.

Диас-Канел, който е на първа обиколка в чужбина, откогато встъпи в служба през април, дойде в Пхенян със брачната половинка си през вчерашния ден и бе посрещнат на летището от Ким. Двамата пътуваха дружно до града, приветствани от доста хора, носещи цветя, предава Българска телеграфна агенция.

В чест на високопоставения кубински посетител нощес в Пхенян се е състоял концерт, на който двамата водачи са участвали със съпругите си. Изпълнители на богатата стратегия са били най-хубавите сформира и актьори на КНДР. Те са изпълнили шедьоври на международната музика, а също известни севернокорейски и кубински композиции, измежду които песните " Пхенян е най-прекрасният " и " Гуантанамера ".

Според пхенянските медии диалозите сред водачите на двете страни са се състояли в държавната резиденция за посетители Пекхвавон. Не се показва обаче съвсем нищо съответно за наличието им, като се изключи че минават " в другарска и другарска атмосфера ". Според Асошиейтед прес срещата на двамата комунистически водачи може да се схване като сигнален сигнал против Вашингтон, който се натъква на растящи компликации в напъните си да изтръгне забележителен прогрес от Пхенян по въпроса за денуклеаризацията. Северна Корея в последно време тихомълком се сближава с Москва и втвърдява риториката си в навечерието на срещата в Ню Йорк тази седмица сред държавния секретар Майк Помпейо и основния договарящ на Пхенян Ким Йон Чхол.

Агенцията обръща внимание също на обстоятелството, че Хавана и Пхенян са свързани и от желанието си да се освободят от американските стопански наказания. През миналия уикенд формален Пхенян насочи рецензии към Съединени американски щати за продължаващата им поддръжка за глобите - политически инструмент, който Съединени американски щати необятно употребяват против Куба и Русия, и загатна, че може да възобнови нуклеарната си стратегия, в случай че Вашингтон не промени тона.

Борбата против глобите е на челно място и в дневния ред на Диас-Канел, показва АП, който дойде в Пхенян от Русия, където се срещна с президента Владимир Путин. Двамата обсъждаха договорка за съветско оръжие на стойност близо 50 млн. $ и остро осъдиха американската " интервенция във вътрешните работи на суверенни страни ".

След Северна Корея новият кубински водач ще замине на следващия ден за Китай, а след това ще посети Лаос и Виетнам, прибавя АП.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР