Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и баща му Ким Чен-ир са

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и баща му Ким Чен-ир са
Коментари Харесай

Ким Чен-ун и баща му използвали бразилски паспорти, за да получат визи за западни страни

Севернокорейският водач Ким Чен-ун и татко му Ким Чен-ир са употребявали бразилски паспорти, с цел да аплайват за визи, с цел да посетят западни страни през 90-те години на предишния век, заяви Ройтерс, базирайки се на петима висшестоящи източника от сили за сигурност в Западна Европа. 

Известно е, че ръководещото семейство в Северна Корея използва документи за пътешестване, издадени под подправени имена, само че съответните образци са доста малко. 

Ройтерс демонстрира фотокопия на бразилски паспорти, издадени на Ким Чен-ун и татко му, под непознати имена. В паспортите са употребявани фотоси на двамата с имената Josef Pwag и Ijong Tchoi. 



Паспортите са издадени от посолството на Бразилия в Прага и са били годни от 26 февруари 1996 година до 25 февруари 2006 г. 

" Това демонстрира желанието на фамилията за пътешестване и подсигуряване на опция да избягат от страната ", изясняват източниците. 

Източник от Бразилия, изискал анонимност, изяснява, че двата документа са законни.

Четирима други източници удостоверяват, че паспортите са употребявани за кандидатстване за визи в най-малко две западни страни. Не е ясно дали по тези документи са издадени визи. 

Паспортите може да са употребявани също по този начин за пътешестване до Бразилия, Япония и Хонконг.

Посолството на Северна Корея в Бразилия е отказало коментар по въпроса. Външното министерство на Бразилия пък разгласи, че е почнало следствие по въпроса. 

Японски вестник заяви през 2011 година, че Ким Чен-ун е посетил Токио като дете през 1991 година с бразилски паспорт. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР