Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е разпоредил на своето правителство да

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е разпоредил на своето правителство да
Коментари Харесай

Ким Чен-ун изрази готовност за директна конфронтация със САЩ

Севернокорейският водач Ким Чен-ун е разпоредил на своето държавно управление да се готви както за разговор, по този начин и за борба с администрацията на Байдън, само че повече за борба. Това оповестиха през днешния ден локални медии, представени от Българска телеграфна агенция, дни откакто Съединените щати и други страни приканиха Севера да се откаже от нуклеарната си стратегия и да се върне към договарянията.
Още по тематиката
Изявлението на Ким е сигнал, че той евентуално ще укрепи своя нуклеарен боеприпас и ще усили натиска върху Вашингтон, с цел да го накара да се откаже от враждебната си съгласно Северна Корея политика. Въпреки това той се готви и за възобновяване на договарянията, споделят някои специалисти.

В четвъртък на конгрес на ръководеща партия Ким е анализирал в детайлности трендовете в политиката на Съединени американски щати при президента Джо Байдън и е декларирал, че в връзките с Вашингтон ще бъдат подхванати стъпки, заяви севернокорейската осведомителна организация КЦТА. Не е било конкретизирано какви ще са тези стъпки.

Ким " акцентира нуждата от подготовка и за разговор, и за борба и изключително от цялостна подготвеност за борба, с цел да бъдат предпазени достолепието на нашата страна и нейните ползи за без значение развиване и за надеждни гаранции за мирна среда и сигурност на нашата страна ".

През 2018-2019 година Ким имаше поредност срещи с тогавашния президент Доналд Тръмп за развиващия се нуклеарен боеприпас на Севера. Но техните договаряния бяха прекратени, откакто Тръмп отхвърли апелите на Ким за огромно облекчение на глобите в подмяна на непълен отвод на Пхенян от нуклеарния му капацитет.

Администрацията на Байдън работи за формулиране на нов метод към севернокорейската нуклеарна стратегия, който Белият дом назовава " калибриран и удобен ". Не са оповестени детайлности за политиката към КНДР, само че американски представители са казвали, че Байдън ще се стреми да откри някакво приблизително състояние сред директните срещи на Тръмп с Ким и " стратегическото самообладание " на Барак Обама за ограничение на нуклеарната стратегия на Ким.

Миналата седмица водачите от групата на седемте богати страни направи изказване с апел за цялостна денуклеаризация на Корейския полуостров и " предстоящ на инспекции и необратим отвод " на Северна Корея от нейните нуклеарни и ракетни стратегии. Те приканиха Пхенян да се възобнови разговора и да съблюдава човешките права.

Сун Ким, най-високопоставеният представител на Съединени американски щати за Северна Корея, ще посети Сеул в събота за тристранна среща с южнокорейски и японски представители. Неговото пътешестване акцентира значимостта на тристранното съдействие в работата за цялостната денуклеаризация на Корейския полуостров, споделиха в четвъртък от Държавния департамент.

Наскоро Ким заплаши, че ще усили своя нуклеарен боеприпас и ще сътвори високотехнологични оръжия, ориентирани към територията на Съединени американски щати, в случай че Вашингтон не загърби враждебната си политика към Северна Корея. През март въоръжените сили на Ким направиха първия за една година тест на балистична ракета с дребен обхват. Засега Северна Корея съблюдава мораториума за ракетите с огромен обхват и за нуклеарните изпитвания, което е знак, че Ким към момента желае да си резервира опция за дипломация.

Куак Джил-суп, началник на Центъра " Една Корея " - профилиран по севернокорейски въпроси уеб страница, написа във " Facebook ", че изказването на Ким свидетелства, че той е възприел два успоредни метода - за укрепване на военния капацитет и подготовка за договаряния. Но съгласно него по-вероятно е Ким да се концентрира върху укрепването на военната мощност и да продължи да упорства Съединени американски щати да се откажат от враждебната си политика вместо да се върне бързо към диалозите.

Миналата седмица Ким съобщи, че севернокорейските военни би трябвало да са в цялостна подготвеност " да изпълнят своята благородна задача и дълг твърдо да бранят суверенитета и сигурността на страната ".

Анализаторът Чон Сьон от частния южнокорейски Институт " Седжон " сподели, че Северна Корея евентуално въпреки всичко ще се върне към разговора, само че няма да откликне на апела за незабавна и цялостна денуклеаризация. По думите му Северна Корея може да одобри предлагането да замрази нуклеарната си стратегия и отчасти и поетапно да редуцира на нуклеарния си боеприпас, в случай че администрацията на Байдън облекчи глобите и приключи постоянните си военни маневри с Южна Корея.

Ча Дук-чул, заместник-говорител на южнокорейското министерство за обединяването, сподели, че то деликатно следи пленума на партията и желае още веднъж да подчертае, че разговорът е най-хубавият метод за постигането на мир на Корейския полуостров.

Ким прикани Централния комитет на ръководещата Корейска трудова партия, който заседава тази седмица, да преразгледа напъните си за възобновяване на стопанската система, потърпевша съществено поради затварянето на границите през пандемията, неприятното ръководство и глобите, както и от породените предходната година от стихия вреди на посевите и инфраструктурата.

Ким откри пленума във вторник с предизвестието за вероятен дефицит на храни и разпореди да се намерят способи за увеличението на земеделската продукция, тъй като ситуацията с продоволствието в страната " става мъчно ". Той прикани в страната да бъдат наложени по-широки ограничавания поради Covid-19 и загатна, че Северна Корея ще удължи затварянето на границите си и ще предприеме други стъпки макар натиска върху стопанската система,
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР