Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е пристигнал в Русия, съпроводен

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е пристигнал в Русия, съпроводен
Коментари Харесай

Ким Чен Ун и голяма военна делегация пристигнаха в Русия

Севернокорейският водач Ким Чен Ун е дошъл в Русия, съпроводен от високопоставени военни, съобщи представител на южнокорейското министерство на защитата, представен от Асошиейтед прес.

По-рано севернокорейска осведомителна организация КЦТА популяризира фрагменти, на които се вижда по какъв начин Ким се качва на персоналния си трен в столицата Пхенян, а с него отпътува и делегация от представители на ръководещата партия, държавното управление и армията.

Говорителят южнокорейското военно ведомство съобщи пред публицисти, че съгласно южнокорейската войска рано тази заран влакът на Ким е влезнал в Русия, само че не оповести детайлности.

Руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко уточни, че Сеул може да изиска информация за визитата на Ким в Русия. " Южнокорейците имат посолство в Москва. Ако желаят, можем да им предоставим наличната информация ", сподели той, представен от ТАСС.

От фрагментите, публикувани от КЦТА, излиза наяве, че севернокорейската делегация евентуално включва външния министър Чое Сон-хюи, както и висши военни, измежду които маршалите от Корейската национална войска Ри Пьон-чхол и Пак Йон-чон, отбелязва АП, представена от Българска телеграфна агенция. 

Вчера на уеб страницата на Кремъл бе оповестено малко известие, в което се показва, че визитата на севернокорейския водач е по покана на президента Владимир Путин.

Путин и Ким ще беседват в околните дни, в това число във формат " на четири очи ", без да се възнамерява конференция, съобщи пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР