Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е построил осем имения, за

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е построил осем имения, за
Коментари Харесай

Ким Чен Ун построил осем имения, за да се крие от покушение

Севернокорейският водач Ким Чен Ун е построил осем имения, с цел да се отбрани от опити за нападение. Това оповестява Daily Mail, базирайки се на изследване на портала North Korea Leadership Watch. Публикуваните сателитни фотоси демонстрират продължаващи и приключени строителни работи по жилищни здания в два елитни региона в центъра на Пхенян.

Новите имения се намират в комплекса Changwangsan, в по този начин наречения " Забранен град ", където Ким Чен Ун и други основни членове на севернокорейския хайлайф живеят и работят. Къщите са ситуирани против офис постройките на отделите на Централен комитет на ръководещата партия. Отделите са измежду най-влиятелните институции в политическата подчиненост на КНДР, защото управляват работата на държавното управление, силите за сигурност и военните организации.

Изданието също по този начин разпознава нова постройка за защита и няколко свободни имота, където могат да бъдат издигнати още три до пет жилищни здания.  Анализаторът, шеф и създател на North Korea Leadership Watch, Майкъл Мадън, сподели пред Daily Mail, че една от вероятните аргументи за строителството е да се затрудни намирането на местонахождението на Ким Чен Ун, тъй че враговете му да не знаят къде спи и да не могат да извършат удар. „ Това ще бъде офанзива отвън рамките на страната, ориентирана против управлението на Северна Корея, както и против командването и контрола на нейните военни сили “, изясни Мадън.  Според него това е „ следващ кръг в играта на котка и мишка, в която севернокорейският водач се изплъзва от фиксиране на местоположението си, посредством стартиране на сателитни изображения.

Експертът означи, че от време на време за това се употребяват подправени кортежи, подземни структури, както и отпътувания рано заран. „ Ако мислите, че е в една къща, помислете отново, може да е в друга “, означи иронично той. Мадън също изрази мнение, че " параноичните тактики " на севернокорейския водач са още от времето на първия китайски император Цин Ши Хуанг, за който се счита, че е лягал всяка вечер в друга стая, с цел да избегне нападение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР