Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е наблюдавал изпитанията на крилати ракети

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е наблюдавал изпитанията на крилати ракети
Коментари Харесай

Ким Чен-ун след изпитание: Готови сме за реална война, която да повали враговете с един удар

Севернокорейският водач Ким Чен-ун е следил тестванията на крилати ракети с огромен обхват, които той дефинира като сполучлива проява на разрастващите се благоприятни условия на армията за нанасяне на нуклеарни удари и на готовността ѝ за " действителна война ", съобщи Асошиейтед прес, като се базира на известия в севернокорейските държавни медии.
Още по темата
Тази година Пхенян организира рекорден брой тествания на оръжия и неведнъж заплаши Южна Корея и Съединени американски щати , че има подготвеност да употребява нуклеарно оръжия, в случай че види опасност от тяхна страна.

Според анализатори Ким се възползва от обстоятелството, че цялото внимание на интернационалната общественост е приковано към войната на Русия в Украйна. Той вижда в това опция да форсира на създаването на оръжия и да построи пълностоен нуклеарен боеприпас, който би могъл да заплаши Съединени американски щати и съдружниците им в района.

Сеул позволява, че през идващите седмици или месеци Пхенян може да организира и нуклеарен тест , с цел да показва мощност пред Вашингтон, принуждавайки го да направи някои отстъпки, свързани с защитата и стопанската система на изолираната страна.

Официалната севернокорейска осведомителна организация КЦТА заяви, че при вчерашните проби са били изстреляни две ракети, чиито полет е траял близо три часа. Изпитанието е доказателство, че Пхенян е в положение да нанася точни и ефикасни удари против обекти, отдалечени на 2000 километра , и че севернокорейската войска има на въоръжение " тактически " нуклеарни оръжия, показва КЦТА.

 Снимка: АР/БТА

След тестванията Ким е похвалил нуклеарните си сили, които по думите му са изцяло готови за " действителна война, която да повали враговете с един удар ".

През последните седмици Пхенян организира редица тествания с балистични ракети, определяйки ги като симулация на нуклеарни удари против южнокорейски и американски обекти. На четвърти октомври Северна Корея изстреля нова балистична ракета със междинен обхват, която прелетя над Япония и показва потенциал да удари американските военни бази на тихоокеанския остров Гуам.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР