Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е наблюдавал изпитания на стратегически крилати

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е наблюдавал изпитания на стратегически крилати
Коментари Харесай

Ким Чен-ун наблюдавал ракети на фона на маневри на Южна Корея и САЩ

Севернокорейският водач Ким Чен-ун е следил тествания на стратегически крилати ракети в границите на военно обучение. Съобщението е на държавната организация на Северна Корея КЦНА. Информация за това по кое време се е състояло тестването няма.

Ким Чен-ун е бил на посещаване във военноморска база на Корейската национална войска. Севернокорейският водач е следил по какъв начин моряците организират обучение умения за осъществяване на нападателна задача в действителна война.

Ким Чен-ун е отбелязал, че военноморските сили на КНДР са длъжни да поддържат високо равнище на зоркост и подготвеност, както и непрекъснато да усъвършенстват практическите си качества, тъй че интензивно да извършват получените бойни задания дори и при неподходящи условия.

Съобщението за изпитването и учението идва на фона на започващите през днешния ден 11-дневни маневри на Южна Корея и Съединени американски щати. Целта на маневрите е да се укрепят отбранителните качества и опциите за реагиране на двете страни. Годишното обучение Ulchi Freedom Shield (UFS) е " основано на сюжет за цялостна война " и ще включва тренировки за " непредвидени обстановки ", компютърно симулирани настолни учения, редом полево образование и учения за гражданска отбрана. Те не престават до 31 август.

Северна Корея постоянно упреква Южна Корея и Съединени американски щати, че употребяват военните си учения, с цел да се приготвят за нахлуване - нещо, което Сеул и Вашингтон отхвърлят.

Резолюциите на Организация на обединените нации не разрешават на Северна Корея да тества балистични ракети с всевъзможен обхват, някои от които могат да носят и нуклеарна бойна глава.

Изпитанията на крилати ракети не са обект на наказания против Пхенян. Такива оръжия обаче могат да се употребяват и с нуклеарни бойни глави.

След невижданата поредност от ракетни тествания през предходната година, Северна Корея тази година още веднъж тества няколко пъти ракети, способни да носят нуклеарно оръжие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР