Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е изпратил писмо до руския

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е изпратил писмо до руския
Коментари Харесай

Кремъл: Ким Чен Ун изрази желание да запазим контактите на високо равнище

Севернокорейският водач Ким Чен Ун е изпратил писмо до съветския президент Владимир Путин и в него той показва предпочитание да резервира контактите на високо ниво с Русия. Това заяви външнополитическият консултант в Кремъл Юрий Ушаков, съобщи Ройтерс, цитирайки РИА Новости.

По-рано този месец представителят на съветското президентство Дмитрий Песков сподели, че Русия е поканила Ким да направи посещаване и че е допустимо той да взе участие в икономическия конгрес през септември във Владивосток, предава Българска телеграфна агенция.

Миналия месец съветският министър на външните работи Сергей Лавров посети Северна Корея.

Ушаков добави, че към този момент няма съответни сделки за среща сред Путин и Ким, съобщи ТАСС. Ушаков сподели това в отговор на журналистически въпрос дали в писмото до съветския президент от името на Ким, което му е било предадено на 14 юни от пристигналия тогава на посещаване ръководител на Върховното национално заседание на КНДР Ким Йон-нам, е била доказана готовността на севернокорейския водач да посети Русия. На срещата на 14 юни с Ким Йон-нам в Москва Путин удостовери поканата си към водача на КНДР да реализира аудиенция в Русия.

Руското министерство на външните работи приветства решението на Съединени американски щати и Южна Корея да прекратят военните учения, съобщи Интерфакс. Сеул и Вашингтон оповестиха, че стопират годишните учения " Бранител на свободата ", планувани за август.

Русия не разисква в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации анулация на глобите против КНДР, съобщи пред публицисти заместник-министърът на външните работи на Русия Игор Моргулов в коридорите на Международния спорен клуб " Валдай ". По думите му този въпрос следва да бъде издигнат, в случай че се усъвършенства ситуацията на Корейския полуостров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР