Севернокорейският лидер Ким Чен-ун доведе дете, за което се смята,

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун доведе дете, за което се смята,
Коментари Харесай

С татко: Ким Чен Ун заведе дъщеря си в завод за балистични ракети

Севернокорейският водач Ким Чен-ун докара дете, за което се счита, че е негова щерка, на обилен прием във военна казарма във вторник, написа CNN.

Това според специалистите е симптом, че момичето евентуално е квалифицирано за негов възможен правоприемник в властнически фамилен режим, датиращ от десетилетия.

Момичето, което се счита за второто дете на Ким, Джу Ае, което е на към 9 години, и татко ѝ бяха съпроводени от брачната половинка му Ри Сол Джу при визитата в казармата и последвалия прием за отбелязване на 75-ата годишнина от основаването на Корейската национална войска (КНА), оповестиха държавните медии в сряда.

Репортаж на Корейската централна новинарска организация (KCNA) разказва визитата на Ким и " уважаваната му " щерка като сбъдната фантазия за военните чиновници на банкета.

Снимки, оповестени от държавния вестник Rodong Sinmun, демонстрират момичето да върви до Ким и майка си, когато влизат на мястото за банкета, до момента в който военни офицери приветстват. На банкета момичето беше седнало в центъра на оловната маса сред Ким и майка си.

В страна, където фамилията Ким и армията са могъщи, наличието на момичето на толкоз значимо събитие изпраща ясни сигнали, сподели Лейф-Ерик Ийсли, професор в университета Ewha в Сеул.

" Като показно се появява със брачната половинка и щерка си, Ким желае наблюдаващите вкъщи и в чужбина да видят фамилната му династия и севернокорейската войска като неотменимо свързани ", сподели той.

Други наблюдаващи разясниха, че е ясно, че Ким е направил избор на своя правоприемник, потвърждавайки спекулациите, които започнаха с появяването на момичето при тестовото изстрелване на междуконтинентална балистична ракета (ICBM) през ноември.

Южнокорейският народен представител и секретар на Националната разследваща работа Ю Санг-бум сподели след изстрелването, че момичето е Джу Ае. Снимките демонстрират по какъв начин двамата вървят ръка за ръка, до момента в който инспектират солидната ракета, до момента в който държавните медии я назовават ​​ " обичаната " щерка на Ким.

Държавните медии на Северна Корея разгласиха история по-късно същия месец със фотоси на Ким и щерка му, описвайки я като " най-обичаното " му дете, сподели Чеонг Сеонг-чанг,​ старши анализатор в института Седжонг в Южна Корея.

" Като се има поради това, към този момент няма никакво подозрение, че Ким Джу Ае е назначена за правоприемник на Ким Чен-ун и е належащо да се обърне внимание на това по какъв начин това ще се отрази на вътрешната и външната политика на Северна Корея в средносрочен и дълготраен проект, и по какъв начин севернокорейците ще одобряват приемствеността на четвъртото потомство ", сподели Чеонг.

Управлението на семейство Ким в Северна Корея датира от 1948 година, когато Ким Ир Сен идва на власт след Втората Световна война.

Когато той умира през 1994 година, неговият наследник Ким Чен-Ир поема ръководството на страната. Ким Чен-ун пристигна на власт през декември 2011 година след гибелта на татко му Ким Чен-Ир. Няма индикации, че Ким Чен-ун скоро ще съобщи водачеството.

Въпреки че режимът на Ким е провел предходни сходни банкети за военните, фотосите от събитието във вторник изобразяват по-пищна конюнктура, в сравнение с е виждана до момента.

" Пищният прием на Ким в чест на въоръжените сили има за цел да покаже, че офицерите са високо уважавани в обществото и бойците са добре подкрепяни от страната ", заяви Ийсли.

KCNA заяви, че Ким Чен-ун е произнесъл тирада на банкета, в която севернокорейският водач похвалил и насърчил военните, без да прави мнения за Съединените щати или Южна Корея.

Банкетът във вторник беше ден преди този момент най-големият боен церемониал на Северна Корея.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР