Севернокорейският лидер Ким Чен Ун делегира още правомощия на съветниците

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун делегира още правомощия на съветниците
Коментари Харесай

Ким Чен Ун делегира нови правомощия на сестра си

Севернокорейският водач Ким Чен Ун делегира още пълномощия на съветниците си, в това число на сестра си Ким Йо Чен, настояват източници от Сеул, съобщи Би Би Си.

Ким резервира „ безспорната власт “, само че съобщи разнообразни политически сфери на други, с цел да понижи напрежението върху себе си, заяви шпионската организация на Южна Корея.

През януари в Северна Корея ще се организира партиен конгрес, на който водачът Ким Чен Ун ще разгласи нов петгодишен проект за развиване на стопанската система на страната, поради наложените наказания и пандемията от ковид, заяви по-рано Корейската централна телеграфна организация.

Плановете са утвърдени на съвещание на Централния комитет на Корейската трудова партия, на което Ким Чен Ун е признал икономическите проблеми, породени от " непредвидени и неизбежни провокации в разнообразни аспекти и обстановката в района към Корейския полуостров ", отбелязва организацията.

Последният конгрес на партията бе през 2016 година, когато Ким разгласи първичния си петгодишен проект за национално развиване, който включваше цели за възстановяване на енергийните доставки и увеличение на селскостопанската и индустриална продукция.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР