Севернокорейските власти ясно са подчертали, че няма да имат нужда

...
Севернокорейските власти ясно са подчертали, че няма да имат нужда
Коментари Харесай

КНДР обяви при какви условия ще се откаже от ядрения си арсенал

Севернокорейските управляващи ясно са подчертали, че няма да имат потребност от нуклеарните си оръжия, в случай че заканите за сигурността на страната бъдат отстранени и получат гаранции за ненападение. Това сподели основният консултант по националната сигурност на южнокорейския президент Чунг Ю-Йонг след завръщането си от двудневно посещаване в Пхенян, съобщи АП, представен от bTV.

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун се е съгласил през идващия месец да организира знакова среща с президента на Юга и да наложи мораториум на ракетните и нуклеарни опити при започване на договаряния със Съединени американски щати, уточни още високопоставеният политик.

От зимната олимпиада насам двете страни на Корейския полуостров затоплят връзките си, които бяха стигнали до точката на заледяване след серия от военни тествания на Пхенян.

Последните две срещи на високо ниво бяха през 2000 година и 2007 година с Ким Чен Ир – бащата на настоящия севернокорейски водач. От другата страна бяха демократични южнокорейски президенти, които договориха ред двустранни начинания, които останаха на назад във времето при идващите консервативни администрации в Сеул.

Лидерите на двете страни ще имат канал за директна връзка за да не се стига до ескалации на напрежението. Преди срещата ще бъдат извършени и телефонни диалози сред водачите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР