Севернокорейските власти са организирали миналата година доставката в КНДР на

...
Севернокорейските власти са организирали миналата година доставката в КНДР на
Коментари Харесай

Доставили бронирани мерцедеси на Ким Чен Ун, заобикаляйки санкциите

Севернокорейските управляващи са организирали предходната година доставката в КНДР на два бронирани автомобила " Мерцедес " за водача на Северна Корея Ким Чен Ун, заобикаляйки интернационалните наказания, написа вестник " Уолстрийт джърнъл ", представен от ТАСС и Банкеръ.

Американското издание се базира на основаната във Вашингтон организация Център за перспективни проучвания в областта на защитата. Организацията твърди, че нейни чиновници са получили информация, че в КНДР през последните години са доставени над 800 елитни автомобила. Сред тях са и два автомобила " Мерцедес ", всеки от които коства над 500 000 $.

По данни на изследователския център двата автомобила са били доставени в КНДР от Холандия в интервала от юни до октомври предходната година. Първоначално са били транспортирани по море от Холандия до Китай, а по-късно в Япония, Южна Корея и Русия. От Русия колите били доставени в Пхенян на борда на самолети на държавната авиационна компания на Северна Корея " Еър Корио ". В материала на " Уолстрийт джърнъл " се показва, че през януари тази година за първи път Ким Чен Ун е видян да се вози на автомобил " Мерцедес Майбах Ес 600 Пулман Гард ".

Според чиновниците на Центъра за перспективни проучвания севернокорейските управляващи заобикалят въведените против Пхенян наказания и постоянно получават облекла, козметика и техника от известни задгранични производители. Служителите на центъра настояват, че е допустимо КНДР да получава разнообразни артикули от 90 разнообразни страни, като за това спомагат севернокорейски дипломати.

" Уолстрийт джърнъл " отбелязва, че организацията е стигнала до този извод въз основата на разбор на информация със свободен достъп за работата на пристанищата по света и за комерсиалните покупко-продажби.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР