Севернокорейските хакери са отговорни за кражбата на криптовалута на стойност

...
Севернокорейските хакери са отговорни за кражбата на криптовалута на стойност
Коментари Харесай

$630 милиона откраднати от севернокорейски хакери през 2022, според доклад на ООН

Севернокорейските хакери са виновни за кражбата на криптовалута на стойност $630 милиона през 2022 година, съгласно Reuters.

Тази информация идва от конфиденциален отчет на Организацията на обединените народи (ООН), който би трябвало да стане обществен през идващите месеци.

Една от най-големите платформи за блокчейн данни, Chainalysis, съобщи , че от $3.8 милиарда, откраднати в криптовалути през предходната година, половината от сумата е отишла при севернокорейски хакери ($1.7 милиарда). Въпреки тези оценки, Организация на обединените нации споделя надалеч по-ниски числа, заявявайки, че разликата е смяната в доларовата стойност на откраднатите криптовалути.

Според отчета на Организация на обединените нации през 2022 година Северна Корея е откраднала рекордна сума. Хакерите са таргетирали частни задгранични галактически и военни компании, с цел да получат достъп до информация и да изнудват, употребявайки рансъмуер.

В отчета на Организация на обединените нации обаче не се показва категорично, че всички заплащания са били в криптовалута. От друга страна, офанзивите с рансъмуер разчитат на заплащания в Биткойн (BTC) , което значи, че най-вероятно всички заплащания са били осъществени в криптовалута.



Севернокорейските хакери са били уличени като участници в разнообразни кавги, в това число офанзиви против Harmony Protocol , Ronin Bridge и обособени японски криптофирми. Хакерската офанзива против Ronin Bridge беше една от най-големите в промишлеността, при която от протокола бяха откраднати над $600 милиона.

Дългосрочни отчети, оповестени от южнокорейска организация през декември, също допускат, че севернокорейските хакери са откраднали $1.2 милиарда от 2017 година насам.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР