Северноатлантическият алианс все още не е готов за конфронтация с

...
Северноатлантическият алианс все още не е готов за конфронтация с
Коментари Харесай

200 000 руски войници срещу 32 000 балтийски: източният фланг на НАТО ще бъде смазан

Северноатлантическият алианс към момента не е подготвен за борба с Руската федерация. Това съобщи по телевизия FREEДОМ военният специалист и участник в мироопазващи задачи в Косово и Ирак - Сергей Грабски, разяснявайки следващото прехвръкване на съветска ракета над източния фланг на НАТО.

„ Действията на полската страна са безусловно оправдани, тъй като дано бъдем откровени и да си зададем въпроса: подготвен ли е източният фланг на НАТО да отблъсне евентуална съветска офанзива? Отговорът е явен – не. Отговорът е явен, тъй като Русия може елементарно да разположи 100-200 хиляди бойци до границата на балтийските страни и да заплаши да нападна тези страни “, сподели Грабски, разяснявайки нежеланието на Полша да смъкна съветска ракета, навлязла в полското въздушно пространство.

Общата бройка на военнослужещите в балтийските страни е едвам 32 хиляди души против 100-200 хиляди съветски бойци.

„ Следователно тук не приказваме за реакцията на Полша, а за консолидираната реакция на страните членки на НАТО, които не са подготвени за борба с Русия, което може да докара до възможна офанзива против балтийските страни, по-специално по Сувалкския кулоар. Затова Полша реши да не смъква ракети, до момента в който не застрашат директно обекти на полска територия “, изясни специалистът.

Сергей Грабски въпреки всичко уточни, че страните в НАТО са осъзнали заплахата и подхващат ограничения, с цел да я спрат.

„ Потвърждение е решението на срещата на върха на НАТО във Вилнюс за разполагане на спомагателни групи войски на територията на източния фланг на НАТО, в това число балтийските страни, Полша и Румъния. Но сега изцяло разбирам реакцията на полското военно и политическо управление, което, следвайки контрактуваната политика на своите съдружници, не смъква сходни ракети “, сподели Грабски.

Военни специалисти показват, че сега най-хубавото, което може да направи НАТО, е да помогне на Украйна. Защото в случай че Украйна завоюва войната, Путин няма да нападна НАТО. Но в случай че я загуби, това може да се случи даже до 2-3 години съгласно някои оценки. Според други до 5 години съветската войска няма да има опция за експанзия против Алианса.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР