Северноатлантическият алианс трябва да гарантира, че конфликтът в Украйна няма

...
Северноатлантическият алианс трябва да гарантира, че конфликтът в Украйна няма
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО работи по гаранции за неразпространение на конфликта извън Украйна

Северноатлантическият алианс би трябвало да подсигурява, че спорът в Украйна няма да се популяризира отвън границите на страната. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

" Имаме отговорността да подсигуряваме, че спорът няма да ескалира и да се популяризира отвън Украйна ", съобщи Столтенберг.

" Това би било още по-опасно, разрушително и смъртоносно. Ситуацията може да излезе отвън надзор. За да сме сигурни, че няма да има неверни решения у Москва, НАТО доста усили наличието си в източната част на алианса, имаме 130 самолета в нараснала подготвеност, над 200 кораба от крайния север до Средиземно море и хиляди спомагателни военнослужещи, ситуирани в района. Ще пазиме и отбраняваме всеки сантиметър от територията на всички съдружници ", добави той.

Говорейки дружно с президента на Латвия Егилс Левитс, Столтенберг съобщи, че съветската инвазия предизвиква ужасяващи премеждия и че филантропичните последствия са опустошителни, цитира „ А Нюз “.

Столтенберг означи, че страните от НАТО поддържат Украйна, в това число финансово, с помощ за образование на войски и доставки на оръжие, както и с налагане на наказания против Русия.

От своя страна латвийският президент съобщи, че латвийците " са в цялостна сигурност и са изцяло предпазени, тъй като Латвия е член на НАТО, което значи, че всяка страна от алианса ще пристигна да ни отбрани ". Според латвийския президент Русия " схваща единствено от груба мощ, а НАТО е най-силният боен съюз ".

Столтенберг съобщи още, че има достоверни данни, че Русия е нанасяла удари по цивилни жители в Украйна, и прикани Москва да приключи спора.

Ръководителят на НАТО прикани също за „ същински “ филантропични коридори в Украйна.

Цивилните жители би трябвало да могат да се изтеглят безвредно от Украйна, съобщи Столтенберг.

Украйна се нуждае от " същински филантропични коридори, които да се съблюдават напълно ", съобщи Столтенберг на конференция.

Ръководителят на алианса съобщи, че " изцяло неприемливите " известия за набези против цивилни жители в Украйна са достоверни.

" Прицелването в цивилни жители е военно закононарушение ", съобщи Столтенберг. /БГНЕС
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР