Северният централен район е на прага на локдаун, тъй като

...
Северният централен район е на прага на локдаун, тъй като
Коментари Харесай

Северният централен район у нас на прага на локдаун

Северният централен регион е на прага на локдаун, защото 72,5 % от болничните кревати за интензивно лекуване на пациенти с коронавирусна зараза са заети. Това демонстрира обновената към 17 януари карта за Covid ситуацията в страната, оповестена на уеб страницата на Министерски съвет.

В този регион, съгласно Националния действен проект, влизат градовете - Габрово, Велико Търново, Русе, Разград и Силистра.

Когато даден регион навлезе в Етап 4 или 80 % заети интензивни кревати, проектът планува прекратяване на работата на всички обекти и действия, със заповед на министъра на опазването на здравето, като се изключи магазини за хранителни артикули, дрогерии, аптеки, оптики, зоомагазини, банки, снабдители на пощенски и куриерски услуги, застрахователи, снабдители на платежни услуги и офиси на телекомуникационни оператори.

По отношение на учениците, присъствен образователен развой може да се реализира единствено за децата от първи до четвърти клас, само че след проучване. Ако и те бъдат изпратени у дома, то това ще е за не повече от една седмица.

Covid картата на Министерски съвет демонстрира още, че два региона - Южният централен и Североизточният - се намират в Етап 1 със заети надлежно 54,2 и 52,1 интензивни кревати.

Най-нисък е процентът на заетите кревати е в Югозападния регион, в който влизат областите София-област, София-град, Перник, Кюстендил и Благоевград - единствено 37,4 на 100.

На фона на тези данни Коронавирус леглата в Благоевградска област са на изчерпване пък алармират лекари пред бТВ.

Тежка е обстановката и с карантинираните преподаватели и възпитаници

„ Критично е ситуацията в Благоевград, Гоце Делчев и Петрич “, осведоми Ивайло Златанов, шеф на РУО-Благоевград.

От на следващия ден в една от огромните гимназии в Благоевград минават на ротационно образование.

Новите случаи за последното денонощие в региона са 111, като общият брой досега е 39 044. За последните 7 дни Благоевградска област е с растеж на заболеваемостта с 62%. Преди 14 дни тя е била 356 на 100 000 души, а през днешния ден е 1933, което е растеж с 443%.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР