Северният полюс е недостъпен през по-голямата част от годината. Въпреки

...
Северният полюс е недостъпен през по-голямата част от годината. Въпреки
Коментари Харесай

Нощувка в най-северната точка на Северния полюс

Северният полюс е недосегаем през по-голямата част от годината. Въпреки това до него може да се стигне с хеликоптер през април и с транспортен съд през юни и юли.
 Дейвид Бекъм, Гордън Рамзи, Iglucraft и иглутата на богатите и известните
Иглуто в двора на Дейвид Бекъм

Новата фикс идея на богатите

Само към 1000 души обаче подхващат пътешестване до там годишно. Смелчагите, които нормално го вършат, спят на палатки и би трябвало да носят цялото съоръжение, належащо за оцеляване в тази негостоприемна, враждебна и смразяваща среда.

От април 2020 година обаче всеки ще може да нощува в най-северното място в света и то при страхотни условия, тъй като тогава отваря порти единствения по рода си за покрайнината хотел. North Pole Igloos разполага с 10 отопляеми дребни иглута, в които гостите могат да спят под звездите на Северния ледовит океан.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Luxury Action - Private Travel (@luxuryaction) на Сеп 2, 2019 в 8:10 PDT

" Северният полюс от години е една от най-ексклузивните дестинации за пътешестване в света, само че там към момента не съществуват приятни и комфортни места за настаняване ", изяснява притежателят на Luxury Action - компанията, която стои зад амбициозния план.

North Pole Igloos са не просто затоплени първокласни дребни иглута, само че те разполагат и с тоалетна, а като част от хотелския пакет можем да се възползваме и от отлични екскурзоводи, готвач и екип по сигурността.

На гостите ще бъде обезпечена опцията да видят Северното зарево, защото то към момента е мощно интензивно през април, както означават и от CNN.
 Снимка 443225

Не е изненадващо, че сходно премеждие не е по никакъв начин на ниска цена - целият пакет ще ни коства към 95 хиляди евро.

Тази цена включва престой от две нощувки в Свалбард - последният граничен град сред континентална Норвегия и Северния полюс, полети до и от Северния полюс, както и нощувка в хотел North Pole Igloos, дружно с първокласни ястия и нужните водачи.

Иглутата няма да останат на несъмнено място на някой от арктическите ледници, а ще бъдат премествани на най-безопасните места, в случай че метеорологичните условия се трансформират и го постановат.
 Снимка 443224

Макар че главната цел е посетителите да изживеят Северния полюс по нов и неповторим метод, хората, стоящи зад плана, също се надяват хората, които отсядат в North Pole Igloos, да могат да работят като " пратеници " и да оказват помощ за повишение на информираността по отношение на последствията от изменението на климата в района.
 9 впечатляващи иглу селища в Европа
9 впечатляващи иглу селища в Европа

За една ексцентрична и неповторима почивка
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР