Северният индийски щат Утар Прадеш разреши възобновяването на по-голямата част

...
Северният индийски щат Утар Прадеш разреши възобновяването на по-голямата част
Коментари Харесай

В Индия производител на опасен сироп за кашлица отново отваря фабриката си

Северният индийски щат Утар Прадеш позволи възобновяването на по-голямата част от производството във фабрика, благосъстоятелност на, които бяха свързани със гибелта на 65 деца в Узбекистан предходната година. Това заяви " Ройтерс ", като цитира заповедта.

Фирмата е измежду трите индийски компании, чиито сиропи за кашлица Световната здравна организация (СЗО) и други организации свързаха със гибелта на 141 деца в Узбекистан, Гамбия и Камерун.

" Няма прочут случай на липса на качество в други медикаменти, създадени от компанията ", гласи последната заповед на контролера на медикаментите в щата, който анулира лиценза на компанията през март.
 И Узбекистан свърза гибелта на 18 деца със сироп за кашлица от Индия
И Узбекистан свърза гибелта на 18 деца със сироп за кашлица от Индия

Министерството на здравеопазването на Индия осведоми, че е почнало лично следствие

" Обжалването на компанията производител е отчасти признато ", съобщи служителят Шаши Мохан Гупта в заповедта от 14 септември. " Разрешението му да създава артикули, употребяващи пропиленгликол е отменено; позволено е да създава и продава всички останали артикули. " Днес той изясни пред " Ройтерс ", че индийският общоприет контрольор по медикаментите Раджив Сингх Рагуванши е влезнал в контакт с Marion Biotech, с цел да инициира проект за коригиращи и превантивни дейности от компанията. 

Фабриката на Marion Biotech в Утар Прадеш беше затворена през март след разбор на два нейни сиропа за кашлица (Ambronol и DOK-1 Max) от страна на министерството на опазването на здравето на Узбекистан предходната година.

Анализът сподели, че съдържат неприемливи количества от токсичните диетиленгликол и етиленгликол, които нормално се употребяват в артикули, които не са предопределени за консумация от индивида. Тестове през януари от индийска държавна лаборатория откриха, че 22 проби от сиропи, създадени от компанията, са зловредни, разгласи контролният орган за опиати в страната през март.

Индийският фармацевтичен отдел заяви на Народното събрание, че тестванията също по този начин са посочили, че проба от пропиленгликол, съставна част на сиропи за кашлица, взета от фабриката на Marion, съдържа етиленгликол .

След като компанията апелира решението пред държавното управление на щата, ѝ беше позволено да възобнови производството на 11 август на всички артикули, които не съдържат Пропиленгликол, демонстрира заповедта от 14 септември.

Говорейки при изискване за анонимност, двама други източника, осведомени с въпроса, споделиха пред Ройтерс, че фабриката на Marion Biotech остава затворена към този момент, в очакване на ревизия и инспекция на документите.
 СЗО сигнализира за рисков сироп за кашлица, продаван в Камерун
СЗО сигнализира за рисков сироп за кашлица, продаван в Камерун

Сиропът съдържа отровен замърсител - диетилен гликол

Това не е първият случай, когато безскрупулни производители употребяват диетиленгликол и етиленгликол като заместители на пропиленгликол, тъй като са по-евтини.

През юни от СЗО оповестиха за подозренията си, че през 2021 година, когато цените на пропиленгликол скочиха, един или повече снабдители са почнали да смесват по-евтините токсични съединения със законния химикал.

Прокурори оповестиха пред съда в Ташкент, че дистрибуторите на рисковите сиропи, създадени от Marion, са платили подкупи от 33 000 $, с цел да пропуснат наложителните проби.

Централноазиатската нация изправи на съд 21 души - 20 узбеки и един индиец - за гибелта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР