Северният флот на Русия е започнал да излиза в открито

...
Северният флот на Русия е започнал да излиза в открито
Коментари Харесай

Северният флот на Русия излиза в открито море с ядрени оръжия на борда

Северният флот на Русия е почнал да излиза в намерено море с нуклеарни оръжия на борда на корабите и подводниците си, заяви норвежкото разузнаване.

" Основната част от нуклеарния капацитет е ситуирана на подводниците и надводните кораби на Северния флот. Ядрените оръжия съставляват изключително сериозна опасност във разновидностите за интервенции, в които могат да вземат участие страни от НАТО ", се споделя в документа.

Това се случва за първи път след края на Студената война.

През септември предходната година съветският президент Владимир Путин съобщи, че " когато териториалната целокупност на страната е застрашена, ние сигурно ще използваме всички налични средства, с цел да защитим Русия и нашия народ ". През декември Путин съобщи, че " опасността от нуклеарна война ескалира ", като означи, че нуклеарната тактика на Русия е построена въз основата на ответен удар.

Междувременно стана известно, че администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън е предизвестила украинските управляващи, че е настъпил решителен миг за смяна на траекторията на войната, написа в. " Вашингтон Пост ", базирайки се на свои източници.

Представители на Белия дом считат, че напролет се чака Русия да стартира атака, а Украйна може да премине към контраатака, с цел да си върне изгубените територии. Представители на Съединени американски щати, които са посетили Киев през януари, са декларирали на украинските управляващи, че идващите няколко месеца ще бъдат решаващи.

Американските военни анализатори считат, че украинските сили ще изпитват компликации както да пазят Бахмут в Донецка област, за който се водят тежки боеве от месеци, по този начин и да стартират пролетна контраатака, с цел да си върнат територии, които Съединени американски щати считат за по-важни. Източниците на вестника настояват, че в случай че Украйна се бори на всички места, където Русия изпрати войски, това ще е в интерес на съветските управляващи.

Съединени американски щати са засилили натиска върху Киев, защото за Белия дом ще бъде по-трудно да накара Конгреса да отпусне на Украйна същия размер помощ, както преди, защото някои републиканци се оповестиха за понижаване на помощта. Администрацията на Джо Байдън работи с Конгреса за разпределяне на 10 милиарда $ помощ за Украйна. Очаква се новият пакет от помощи да бъде разгласен в деня на годишнината от съветското навлизане, дружно с нови наказания против Русия.

Американските управляващи декларират, че са подготвени да поддържат Украйна допустимо най-дълго, като в същото време предизвестяват, че Киев ще изчерпи сегашния пакет от американска помощ до лятото, след което ще бъде мъчно да се позволи спорът по политически път.

Тази седмица Съединени американски щати ще разгласят нов пакет от помощи за Украйна, написа " Политико ", базирайки се на източници от украинското държавно управление.

Няма обаче да има нови оръжия - като самолети F-16 или ракети с огромен обхват на деяние. Новите доставки " ще бъдат ориентирани към муниции, противовъздушна защита и аварийни елементи ".

Съединени американски щати не желаят да изпращат на Украйна ракети с огромен обхват на деяние - до 300 км - ATACMS заради техния дефицит.

Според " Политико " по време на последните срещи в Пентагона американски чиновници са декларирали на представителите на Киев, че не разполагат с спомагателни тактически ракетни системи.

" Преместването на ATACMS на бойното поле в Източна Европа би понижило запасите на Съединени американски щати и би навредило на готовността на американските въоръжени сили ", споделят източниците.

Твърди се, че има и други способи да се дават на Украйна благоприятни условия за поразяване на цели.

През последните две десетилетия Lockheed Martin е произвела към 4000 ATACMS в разнообразни конфигурации. Някои от тях са продадени на съюзнически страни. По време на войната в Ирак са изразходвани към 600 от ракетите.

Киев възнамерява да изиска утвърждението на Вашингтон за закупуване на ATACMS от съюзническа страна. Списъкът на потребителите на тези ракети включва Южна Корея, Полша, Румъния, Гърция, Турция, Катар и Бахрейн.

Друг проблем с изпращането на ATACMS обаче е, че това е " прекомерно нападателен ход от страна на екипа на Байдън ".

" Но украинските публични лица и преди са чували сходни причини за други оръжия, макар че администрацията на Байдън обърна курса и изпрати артилерия, противоракетна защита и танкове ", се споделя още в публикацията.

Днес в американската база на Военновъздушни сили " Рамщайн " в Германия ще се организира нова среща на контактната група за въоръженията на Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР