Северната скоростна тангента никога не е планирана като градски булевард.

...
Северната скоростна тангента никога не е планирана като градски булевард.
Коментари Харесай

Целта на Северната скоростна тангента е да изнесе транзитния трафик извън София

" Северната скоростна дъга в никакъв случай не е планувана като градски бул. . От самото начало нейното предопределение е било да изнесе целия директен трафик отвън София и този път доста сполучливо извършва тази роля. ".

Това съобщи пред Нова телевизия някогашният началник на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Дончо Атанасов, който остана в управлението на АПИ.

По думите му договарянията, които АПИ и Столична община водят, е да уточняват всички крайградски елементи - къде ще има винетки, къде няма да има, къде ще има тол система . Стремежът е да се откри такова решение, което да не лишава АПИ от приходите от пътни такси от този път.

 Няма да се изискват винетки за северната част на околовръстния път
Няма да се изискват винетки за северната част на околовръстния път

За тангентата диалозите предстоят през януари

" За мен това са измислени кавги, в никакъв случай Северната скоростна дъга не е била планувана като градска автомагистрала. Тя постоянно е била планувана като крайградска автомагистрала и е част от републиканската пътна мрежа . Не може да се преглежда единствено фрагментарно дали да има там винетки по няколко аргументи - ресурсът, който АПИ отделя за развиването на крайградската инфраструктура на София е много сериозен ", добави инж. Атанасов.

През Северната скоростна дъга минават на годишна база над 10 млн. автомобила . Според Дончо Атанасов, даже единствено само 1 млн. коли да нямат винетки за прекосяването по този път, се губи голям запас .

Атанасов се надява през днешния ден да се стигне до съглашение. В последна сметка въпросът визира пет региона на Столична община - " Надежда ", " Връбница ", " Нови искър ", " Сердика " и " Кремиковци ", които са директно ситуирани по протежението на Северната скоростна дъга.

Инж. Дончо Барбалов , който е зам.-кмет на София по финансите, се надява да се стигне до съглашение жителите на селата край Северната скоростна дъга да не заплащат винетна такса . Барбалов регистрира, че този път е заложен като директен, само че въпреки това има предопределение на път, който отклонява трафика от центъра на града и свръзва северните региони на града. " Така че уповавам се да успеем да запазим неговото предопределение , както беше планувано ", сподели зам.-кметът на София инж. Дончо Барбалов.

 Светослав Глосов:
Светослав Глосов: " Джи Пи Груп " не са се отказали от градежа на Автомагистрала " Струма "

Около 700 000 лв. коства тол системата на българския поданик

По мотив сигналите за проблеми в системата за новите винетки инж. Дончо Атанасов изясни, че всички проблеми в електронната система ще бъдат изчистени.

" Парите на лидера, който е платил два пъти една и съща годишна такса ще бъдат възобновени , а в случай че има неточности в електронната система, те ще бъдат отстранени в най-скоровреме ", увери Атанасов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР