„Северната скоростна тангента никога не е планирана като градски булевард.

...
„Северната скоростна тангента никога не е планирана като градски булевард.
Коментари Харесай

АПИ разкри: Северната тангента не е планирана да бъде градски булевард

„ Северната скоростна дъга в никакъв случай не е планувана като градски бул.. От самото начало нейното предопределение е било да изнесе целия директен трафик отвън София и този път доста сполучливо извършва тази роля. Преговорите, които водим със Столична община, е да уточняваме всички крайградски елементи и това къде ще има винетки, къде няма да има, къде ще има тол система”. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България” по Нова телевизия инж. Дончо Атанасов от управлението на Агенция „ Пътна инфраструктура”. Той уточни, че задачата е да се откри такова решение, което да не лишава АПИ от приходите от пътни такси от този път.

„ За мен това са измислени кавги, в никакъв случай Северната скоростна дъга не е била планувана като градска автомагистрала. Тя постоянно е била планувана като крайградска автомагистрала и е част от републиканската пътна мрежа. Не може да се преглежда единствено фрагментарно дали да има там винетки по няколко аргументи – ресурсът, който АПИ отделя за развиването на крайградската инфраструктура на София е много сериозен”, уточни още инж. Атанасов.

През Северната скоростна дъга минават на годишна база над 10 млн. автомобила. Затова съгласно представителя на организацията, даже единствено само 1 млн. коли да нямат винетки за прекосяването по този път, се губи голям запас.

„ Надявам се през днешния ден да реализираме съглашение с Агенция „ Пътна инфраструктура”. В последна сметка въпросът визира пет региона на Столична община – „ Надежда”, „ Връбница”, „ Нови искър”, „ Сердика” и „ Кремиковци”, които са директно ситуирани по протежението на Северната скоростна дъга. Надявам се, че ще реализираме съглашение тези хора да не заплащат винетна такса, макар че този път е заложен като директен път, само че въпреки това има предопределение на път, който отклонява трафика от центъра на града и свръзва северните региони на града. Така че уповавам се да успеем да запазим неговото предопределение, както беше планирано”, сподели зам.-кметът на София инж. Дончо Барбалов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР