Северната част на ивицата Газа е останала без работеща болница

...
Северната част на ивицата Газа е останала без работеща болница
Коментари Харесай

Северна Газа остана без работеща болница

Северната част на линията Газа е останала без работеща болница заради липса на гориво, личен състав и консумативи. За това сигнализира Световната здравна организация, представена от " Ройтерс ".

Едва девет от общо 36 здравни заведения в целия анклав действат отчасти. Всички тези лечебни заведения обаче са в южната част на Газа.

" На процедура не са останали функциониращи лечебни заведения на север ", съобщи Ричард Пепъркорн, представител на СЗО в Газа.

„ Болницата Ал-Ахли беше последната, но в момента тя е минимално функционална: към момента лекува пациенти, само че не приема нови ".

Наричайки я " черупка на болница ", Пепъркорн уточни, че Ал-Ахли наподобява на приют, предоставящ доста лимитирани грижи. Около 10 чиновници, всички от които - младши лекари и медицински сестри, не престават да дават съществена първична помощ, обезболяващо лекуване и обработват рани с нищожни запаси, добави той.

" Допреди два дни това беше единствената болница, в която ранени хора можеха да се оперират в северната част на Газа, и беше цялостна с пациенти, нуждаещи се от незабавна помощ ", регистрира Пепъркорн.

" Вече няма операционни зали поради липса на гориво, сила, медицински консумативи и здравни служащи, в това число хирурзи и други експерти ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР