Северната част на границата със Сърбия – от Брегово до

...
Северната част на границата със Сърбия – от Брегово до
Коментари Харесай

МВР слага термовизионни камери на границата със Сърбия за 5 млн. лв.

Северната част на границата със Сърбия – от Брегово до Драгоман, ще бъде обхваната от автоматизирана система за наблюдаване с термовизионни камери. Това се схваща от социална поръчка, оповестена от Министерство на вътрешните работи, която е с планирана стойност 4.89 млн. лева (без ДДС), като финансирането идва от европейския фонд " Вътрешна сигурност ".

Елементите от системата за наблюдаване ще бъда построени в зоната за отговорност на граничните ръководства в Брегово и Драгоман. Системата би трябвало да обезпечи непрестанно наблюдаване на границата, разкриване на признаци за подготвящо се нарушаване, разкриване и следене на хора и коли, направили нелегално прекосяване на границата и така нататък

От поръчката се схваща, че термовизионните камери ще бъдат ситуирани в землищата на селата Куделин, Балей, Косово, Раброво, Киряево и Подгоре. Камерите би трябвало да са с висока резолюция и лазерни далекомери с обхват най-малко 10 км.

Според статистиката на Министерство на вътрешните работи от началото на годината до края на юли 2017 година при влизане в страната са арестувани 504 души. 441 от тях са хванати на границата с Турция, като 351 на самата " зелена " граница и 90 на Граничен контролно-пропусквателен пункт. За същия интервал на изхода на държавната граница са арестувани 1930 души (230 без регистрация от български органи), от които 1743 са хванати " на зелена граница " и 187 на Граничен контролно-пропусквателен пункт. 1 684 са хванатите на границата със Сърбия, а от тях 60 са на Граничен контролно-пропусквателен пункт. Числата сочат, че на излизане от България през Сърбия се залавят над три пъти повече хора, в сравнение с влизане през Турция, при положения, че на западната граница няма ограда, а огромна част от нея не е покрита и от камери.

Преди към 10 дни трима афганистанци и 5-има сирийци, пресекли турско-българската граница, обявиха, че са били пребити и ограбени от български служители на реда при задържането им от турските управляващи в Къркларели.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Бежанците (1978)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР