Северна Македония трябва да стои по-близко до Косово, Албания и

...
Северна Македония трябва да стои по-близко до Косово, Албания и
Коментари Харесай

Курти призова Македония да е близка с България, а не със Сърбия

Северна Македония би трябвало да стои по-близко до Косово, Албания и България и по-далеч от Сърбия, която не се е дистанцирала нито от Слободан Милошевич, нито от Владимир Путин. Това заявикосовският министър председател Албин Курти на протест в Тетово, проведен от общината във връзка визитата му в града.

Според косовския министър председател по този метод Скопие ще бъде по-близо до участието в Европейския съюз, а районът на Балканите ще стане по-сигурен.

Курти и кметът на Тетово Билял Касами се оповестиха за по-бързо създаване на пътната връзка Тетово – Призрен (Косово), който минава през планината Шар.

По време на вчерашната си аудиенция в Скопие и Тетово Курти нямаше срещи с държавното управление на Северна Македония, нито с представители на албанските партии в ръководещата коалиция, оповестява Българска телеграфна агенция.

Македонските медии бяха подразнени, че знаме с карта на „ Голяма Албания “ е издигнато нощес в Тетово по време на митинга. На картата „ Голяма Албания “ обгръща елементи от Северна Македония, Черна гора, Сърбия и Гърция.

Снимка със знаметобеше качена и в формалния профил на кмета на Тетово Билял Касами във Facebook.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР