Северна Македония трябва да продължи с ключовите реформи, с акцент

...
Северна Македония трябва да продължи с ключовите реформи, с акцент
Коментари Харесай

Маргаритис Схинас: РСМ да продължи с реформите и да приеме конституционните промени

Северна Македония би трябвало да продължи с основните промени, с акцент върху конституционните промени и върховенството на закона.


Това съобщи заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас, откакто организира среща с македонския вицепремиер по европейските въпроси Боян Маричи.

Акцентът в диалозите беше сполучливото привършване на процеса на скрининг за Северна Македония и идващите стъпки, които би трябвало да бъдат подхванати във връзка с използването на промените за сполучливото осъществяване на участието в Европейски Съюз.

" Северна Македония към този момент направи огромни стъпки към присъединение към Европейски Съюз. Насърчаваме нашите другари да продължат с основните промени, с акцент върху конституционните промени и върховенството на закона ", написа Схинас в X.

Днес Боян Маричич и външният министър Буяр Османи организираха срещи в Брюксел по отношение на Скрининга на Европейската комисия по Глава 31 " Обща външна политика и политика на сигурност " от клъстер 6, със затварянето на който завършва процеса на скрининг на Скопие. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР