Северна Македония трябва да приеме конституционните промени, за да бъде

...
Северна Македония трябва да приеме конституционните промени, за да бъде
Коментари Харесай

САЩ: Скопие няма алтернатива на конституционните промени

Северна Македония би трябвало да одобри конституционните промени, с цел да бъде част от Европейски Съюз. Алтернативните оферти за пътя към Европейски Съюз без ясна конкретика са машинация. Санкциите на Съединени американски щати против корумпираните фигури в РСМ работят. Това съобщи помощник-държавният секретар на Съединени американски щати за Европа и Евразия Джеймс О'Брайън в изявление за „ 360 степени “, представен от БГНЕС.

Важно е Северна Македония и нейните съседи да намерят способи да продължат напред, сподели той. " Има оферта на масата и би трябвало да я приемете. Насърчавам всички политически водачи да се възползват от тази опция. Алтернативният път може да коства на стопанска система, ще накара повече хора да изоставен страната и ще върне страната обратно ", съобщи американският чиновник. „ Ние мощно поддържаме стремежите на Северна Македония към Европейски Съюз. Има политически структури, които мислят по друг метод, някои могат да получат пари от някъде. Но болшинството желае да бъде част от Европа ", добави Джеймс О'Брайн.

Запитан за опозицията на ВМРО-ДПМНЕ във връзка с конституционните промени, които те назовават " български диктат ", О'Брайн сподели следното: „ Има оферта на масата. И в случай че желаете да знаете какво съставлява някой човек и по какъв начин ще се държи, в случай че е на власт, вижте по какъв начин ще реагира на това предложение. Ако той не предложи ясна опция, не би трябвало да му имате доверие, той може да ви измами ".

Помощник-секретарят означи, че глобите на Съединени американски щати против корумпираните фигури в РСМ са ефикасни, само че е належащо време, до момента в който процесът даде резултати.

О'Брайън не сподели дали ще има нови лица в " черния лист ". Той напомни, че глобите са метод корумпираните фигури да бъдат ясно избрани, тъй че да не могат да забогатеят още или да пътуват по света с " плодовете на своята кражба ".

БГНЕС напомня, че Вашингтон глоби най-мощните фигури в Северна Македония и Западните Балкани, в това число най-влиятелния олигарх в РСМ Орце Камчев и неговата корупционна мрежа от компании и сложени лица.

О'Брайън съобщи, че пътят напред зависи от македонското общество и държавното управление. " Политическите избраници би трябвало да употребяват властта за общото богатство, а не в интерес на самите тях и на най-близките им. Тези промени ще дойдат посредством процеса (на интеграция) в Европейски Съюз ".


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР