Северна Македония ще внася пшеница от България. Това обяви във

...
Северна Македония ще внася пшеница от България. Това обяви във
Коментари Харесай

Северна Македония ще внася пшеница от България

Северна Македония ще внася пшеница от България. Това разгласи във фейсбук профила си македонският министър на земеделието Люпчо Николовски.

" С моя сътрудник министърът на земеделието на България Иван Иванов се разбрахме да се обезпечат от България спомагателни количества пшеница. По подобен метод със съседите си градим същинско добросъседство, а сплотени по-лесно ще преборим актуалната рецесия ", написа Николовски нощес в профила си във Facebook.

Двамата министри са в Берлин във връзка министерската среща в границите на Берлинския развой и разговора по селскостопанска политика: Германия - Западни Балкани в Берлин, написа Novinite.bg.

Министерската среща е под взаимното председателство на федералното министерство на прехраната и земеделието на Германия и непрекъснатата работна група за районно развиване на селските региони (SWG RRD), в която министерството на земеделието на България има статут на наблюдаващ.

Берлинският развой е самодейност на Германия, почнала през 2014 година, имаща за цел засилено районно съдействие и поощряване на добросъседските връзки, резистентен напредък и подкрепяне на евроинтеграцията на страните от Западните Балкани. 

Миналия месец Северна Македония се контракти да внася пшеница от Сърбия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР