Северна Македония ще осигури безпроблемно честване на 151-ата годишнината от

...
Северна Македония ще осигури безпроблемно честване на 151-ата годишнината от
Коментари Харесай

Северна Македония обещава да осигури безпроблемно честване на Гоце Делчев


Северна Македония ще обезпечи безпроблемно честване на 151-ата годишнината от рождението на водача на Вътрешна македонска революционна организация Гоце Делчев. Това стана ясно от на министъра на българския вътрешен министър Иван Демерджиев и македонския му сътрудник Оливер Спасовски

Разговорът сред двамата министри продължи към три часа. Поводът – закани в македонските обществени мрежи за на българи до църквата „ Св. Спас “ в Скопие, където са положени костите на огромния български бунтовник Гоце Делчев.

„ Искаме да отправим ясно обръщение, македонската полиция е подхванала всички ограничения, с цел да не допусне никакъв случай на празника на нашия исполин Гоце Делчев “, съобщи Оливер Спасовски, министър на вътрешните работи на Северна Македония.

„ Аз на собствен ред осведомих, че ще взема всички ограничения, с цел да не позволи провокации “, сподели българският вътрешен министър.

Демерджиев и Спасовски разясниха и казусът с и хода на следствието против него. В македонската столица се намира и шефът на ДАНС Пламен Тончев, само че програмата му не е обществено известна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР