Северна Македония постигна равенство - 1:1, срещу отбора на Англия

...
Северна Македония постигна равенство - 1:1, срещу отбора на Англия
Коментари Харесай

Северна Македония взе частичен реванш срещу Англия след звучния шамар на Олд Трафорд

Северна Македония реализира тъждество - 1:1, против тима на Англия в последния кръг от квалификациите за Евро 2024. Резултатът обаче бе проформа, тъй като и двата тима нямаше по какъв начин да помръднат от местата си в Група " C ". По този метод северномакедонците взеха непълен реванш за загубата със 7:0 на стадион " Олд Трафорд " доскоро повече от месец.

Футболистът на домакините Енис Барди едвам не се трансформира в антигерой за своя отбор, когато в 41-та минута пропусна удара си от дузпа, само че при добавката се поправи и преодоля Джордан Пикфорд.

Ситуацията обаче провокира полемики, изключително в британското медийно пространство, тъй като Рико Люис извърши нарушаването за наказателния удар след удар с ръка през лицето на противник, до момента в който избива една висока топка. Малко по-рано сходна обстановка против Хари Магуайър бе подмината от словашкия рефер, тъй че основанията за митинги от гостуващия отбор имаше.
 Украйна - Италия 0:0 в съдбоносен мач от квалификациите за Евро 2024
Европейският първенец Италия се добра и до Евро 2024, Украйна не получи чиста дузпа в края

Вижте детайлности

След почивката Джак Грийлиш видя по какъв начин негов гол бе анулиран след интервенция на ВАР поради засада, само че Яни Атанасов си вкара автогол в средата на полувремето, с цел да върне паритета в срещата.

" Трите лъва " пробваха всичко, с цел да си тръгнат с трите точки към Англия, само че шансът им изневери и трябваше да се примирят с обстоятелството, че Северна Македония ще получи точка за самочувствие от този мач.

В крайното класиране Англия излиза с актив от 20 точки преди всичко и си обезпечен релативно допустим чоп на формалния шампионат, до момента в който македонците финишираха на 4 място единствено с 8 пункта.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР