Северна Македония пое ангажимент да промени Конституцията си, в която

...
Северна Македония пое ангажимент да промени Конституцията си, в която
Коментари Харесай

Борел:РСМ пое ангажимент да включи в Конституцията си граждани от други националности като българите

Северна Македония пое ангажимент да промени Конституцията си, в която да включи жителите, живеещи в рамките на страната и са част от други националности като българите.

 

Това съобщи висшият представител за външната политика и политиката за сигурност и защита на Европейски Съюз Жозеп Борел в Скопие на взаимна конференция с премиера Димитър Ковачевски и комисаря по разширението Оливер Вархеи. В Скопие се състоя първият Съвет за стабилизиране и асоцииране сред ЕС-РСМ, заяви Българска национална телевизия.

 

" Ако забележим Конституцията на най-младата страна в Европейски Съюз - Хърватия, там имат 22 общности, които живеят там. А Вашата страна към този момент дава отличен образец за мултиетническо общество. Промяната в Конституцията ви единствено ще укрепи главните права на жителите и не се колебая, че с това ще се утвърди македонската еднаквост. В същото време, ще напредне и процесът към Европейски Съюз. Вие не застрашавате своята еднаквост, тя ще бъде изцяло непокътната по пътя към Европейски Съюз. Пътят към Европейски Съюз продължава през осъществяване на уговорките, които Северна Македония към този момент пое ", съобщи Борел.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР