Северна Македония отхвърли предложението за съвместно правителствено заседание с България.

...
Северна Македония отхвърли предложението за съвместно правителствено заседание с България.
Коментари Харесай

Северна Македония отказа да чества 24 май с България

Северна Македония отхвърли предлагането за взаимно държавно съвещание с България. Няма изискване за това, изясни македонският министър председател Димитър Ковачевски, представен от БГНЕС. В момента Министерствата на външните работи разменят хрумвания, само че няма в съгласие общо решение, което да послужи като основа за двустранен контракт, добави той.

По време на парламентарния надзор министър председателят Кирил Петков разгласи, че на 22 май ще има междуправителствена среща в Скопие. Той съобщи, че на тази среща няма да бъде подписвано " нищо съответно ".
Според Ковачевски " решение с България може да има единствено, в случай че то е учредено на европейските полезности, на правилата за опазване на достолепието на двете страни, взаимното почитание сред политиците, институциите и жителите ".

" Докато няма сходно решение, основано на тези полезности, няма да има решение. На този стадий, както и през миналия интервал, Министерствата на външните работи разменят хрумвания, само че няма реализирано общо решение, което да бъде основа за междудържавен контракт и което да бъде споделено с институциите в двете страни ", акцентира македонският министър председател по време на визитата си в Прилеп.

Той посочи, че на 24 май " ще води македонска делегация в Рим, с македонски министри и ректора на Университета " Св.св. Кирил и Методий " в Скопие ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР