Северна Македония отхвърли предложението за извънредна среща на Съвместната комисия

...
Северна Македония отхвърли предложението за извънредна среща на Съвместната комисия
Коментари Харесай

Скопие отхвърли предложението за извънредна среща на Съвместната комисия

Северна Македония отхвърли предлагането за изключителна среща на Съвместната комисия в края на август. Ръководителят на Комисията от Скопие проф. Драги Георгиев счита, че провеждането на срещата е нецелесъобразно поради почивния сезон.


„ Против сме изключителна работна среща, тъй като съответствува с отпуските. Самият аз излизам в отпуск от 15 август и доста членове на Комисията също са в отпуска. Преди постоянната среща не одобряваме изключителна. Редовната среща ще се състои на 12 и 13 септември “, съобщи пред Телевизия 24 историкът.

Предложението за изключителната среща е направено от проф. Ангел Димитров, който е съпредседател на Комисията от българска страна.

По време на визитата на българския министър председател Бойко Борисов, която се състоя на 1 август, министър-председателите на двете страни настояха да се форсира работата на Комисията и да се откри решение на настоящите въпроси.

„ Искането да се търси незабавно решение на въпроса за Гоце Делчев за да бъде задоволена нечия политическа нужда, може да повлияе негативно на работата на комисията “, акцентира Драги Георгиев.
 България и Северна Македония означиха 2 години от Договора за добросъседство България и Северна Македония означиха 2 години от Договора за добросъседство
Премиерите на България и Северна Македония дадоха обещание историческата комисия, образувана да реши противоречивите въпроси сред двете страни, да почисти противоре...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР