Северна Македония, която е член на НАТО, съобщи, че идната

...
Северна Македония, която е член на НАТО, съобщи, че идната
Коментари Харесай

ИЗНЕНАДА: Северна Македония кани Сергей Лавров

Северна Македония, която е член на НАТО, заяви, че идната седмица ще смъкна краткотрайно възбраната за съветски полети, с цел да разреши на съветския външен министър Сергей Лавров да взе участие в конференция в страната. 

В изказване на държавното управление се споделя, че " прозорецът " ще работи от 29 ноември до 1 декември, когато в Северна Македония ще се организира срещата на външните министри от ОССЕ.

Русия е една от 57-те страни членки на ОССЕ, която сега се ръководи от Северна Македония. Повечето европейски страни не разрешиха полетите от Русия, откакто тя нахлу в Украйна през февруари 2022 г. 

Не е ясно дали Лавров ще одобри поканата за конференцията, която съгласно външния министър на Северна Македония му бе отправена предходната седмица. 

За да стигне до страна, която няма изход на море, на съветската делегация ще й се наложи да мине през въздушното пространство на други членки на Европейски Съюз и НАТО. 

С изключение на Беларус Лавров не е посещавал нито една европейска страна от началото на войната в Украйна. Досега е бил единствено в Турция, член на НАТО без възбрана за съветски полети, и в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк, напомня АП.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР