Северна Македония има ясна цел - членство в ЕС и

...
Северна Македония има ясна цел - членство в ЕС и
Коментари Харесай

Ковачевски: Не преговаряме с България, а с ЕС

" Северна Македония има ясна цел - участие в Европейски Съюз и дотогава страната би трябвало да вземе избрани решения, свързани със записаното в преговорната рамка. От тези задължения не може да се прави ежедневна политика ", сподели в изявление за телевизия " Сител " министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски.

„ До края на участието в Европейски Съюз ще би трябвало да взимаме решения, които изискват болшинство от две трети в Народното събрание - промени на обществената администрация, промяна на децентрализацията, промяна на правосъдната система, промяна на прокуратурата, това са промени, които се правят с болшинство от две трети. И тези промени не могат да бъдат предмет на изнудване, те са обект на стратегическото определение на страната, както беше в други страни, които се причислиха към Европейски Съюз “, сподели Ковачевски.

По думите му, в случай че 17 години Северна Македония е била блокирана по пътя си към Европейски Съюз, в този момент за пръв път, с отхвърли на опозицията да гласоподава измененията в конституцията, страната сама се блокира.

„ Не преговаряме с България, а с Европейски Съюз, преговаряме въз основата на критерии и когато скринингът завърши, всички ще схванат какво ние, като страна би трябвало да създадем, като промени във всички области, с цел да осъществим критериите, с цел да станем член на Европейски Съюз. Нови условия не може да има, тъй като преговорната рамка и критериите са ясни ”, уточни Ковачевски и посочи, че по време на Съвета за стабилизиране и асоцииране, който ще се организира на следващия ден в Скопие ще беседват и за връзките си с Европейски Съюз и със съседите, както и за идващите стъпки на страната, включително и измененията в конституцията и промените.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР